hlb van daal ds logo 400px 1

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor Donki Sjot Heren 1 om te volleyballen, deze keer de thuiswedstrijd tegen Spaarnestad Heren 1. Helaas werd de wedstrijd in een lege sporthal gespeeld ivm. de corona maatregelen. Ook miste we een speler namelijk Pepijn omdat hij positief was getest op corona. We moesten het met deze ‘’beperkingen’’ zien te doen, het beloofde een interessante wedstrijd te worden.

Na een goeie warming-up begon coach Johan van Zelderen met de volgende basisspelers voor de eerste set: Joël, Sven, Axel, Dirk, Luuk, Jeroen en libero Daan. We begonnen de set slordig, waardoor we snel op een kleine achterstand kwamen te staan. Er werd met weinig overtuiging gespeeld. Omdat de service pass vaak niet voldoende was, konden er geen ballen afgemaakt worden. De heren uit Spaarnestad maakte hier optimaal gebruik van, en als Donki Sjot een kans had om te scoren werd het vaak goed verdedigd door de heren uit Spaarnestad waardoor zij weer punten konden maken. Spaarnestad trok in deze set aan het kortste eind en won hierdoor de eerste set met 25-21.

In de tweede set ging het een stuk beter, er werden meer eigen punten gescoord en er werd met meer enthousiasme gespeeld. Al snel kwamen we op een goeie voorsprong. Pasend en aanvallend ging het een stuk beter. Halverwege de set kwam Niki er in voor Axel in het achterveld om de pasing nog meer te versterken. Uiteindelijk wisten we de voorsprong uit te breiden tot 24-16. Maar door veel eigen fouten en rommelig spel kwam Spaarnestad nog terug tot 24-23. Uiteindelijk wisten we de set nog positief af te sluiten. Eindstand 25-23.

In de derde set ging het lang gelijk op. De pasing lag bij Donki Sjot erg goed waardoor aanvallend meer opties waren en op die manier ook meer kansen konden worden benut. Met name Sven begon steeds beter op dreef te raken in zijn aanval en Niki die bijna alleen maar plusjes scoorde in zijn pass. De set werd gewonnen met 25-20.

De vierde set leek erg veel op de derde set, wederom ging het lang gelijk op. Beide teams wisten goede ballen te scoren maar nog steeds werd er slordig gespeeld. Met hier en daar wat vogelwerk wisten we nog mooie punten te scoren. Door een rommelig einde (dubbel fout op set point en de scheidsrechter die zijn hand naar de verkeerde kant uitstak wederom op set point) wisten we de wedstrijd goed af te sluiten. Eindstand: 25-23.

Conclusie van de wedstrijd was dat we allemaal niet ons niveau hebben bereikt en matig hebben gespeeld, maar wel gewonnen ;) Genoeg om aan te werken op de training.

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website