hlb van daal ds logo 400px 1

Op zaterdag 13 november stond voor Donki Sjot Heren 2 de thuiswedstrijd tegen Volley Zuid op het programma. Deze ploeg stond 11de met 7 punten minder dus de doelstelling was om ons eigen niveau te halen en minimaal 4 punten in Den Dungen te houden.

In de eerste set begonnen we met spelverdeler Lars, op het midden Marco en Remco, Siem als diagonaal, Joost en Dwayne op de buitenkant en Thomas als libero. Zeker in het begin van de set lukte het nog goed om on eigen niveau te halen en verliep alles volgens plan. Halverwege de set kwam Volley Zuid sterk terug en dwongen zij coach Sven Smits om in te grijpen. Om de passlijn te versterken wisselde hij Joris voor Siem. Dit leverde het gewenste resultaat op en de eerste set werd met 25-21 gewonnen.

De tweede set verliep helaas niet volgend plan. Donki Sjot begon meer onnodige fouten te maken en dit had invloed op de energie binnen het team. Om hier verandering in te brengen werd ervoor gekozen om meer wissels door te voeren en met een halve 4-2 te gaan spelen. Met continu 3 aanvallers aan het net ging het beter alleen was het kwaad al geschiet. Ondanks hard werken en vechten voor iedere bal werd deze set met 23-25 verloren en stond het dus 1-1.

In de derde set probeerden de heren van Donki Sjot wederom alles te geven, de service druk te verhogen en veel variatie in de aanval te houden. Ondanks de inmiddels lege tribunes en stille zaal ontstond er een volleybalgevecht welke helaas net als de set ervoor door Volley Zuig gewonnen werd. Dit keer met de setstand 25-27.

In de laatste set lukte het niet om de frustratie van het verliezen van set 2 en 3 van zich af te spelen. Afspraken werden niet meer nagekomen, het aantal persoonlijke fouten liep op en de energie liep eruit. Volley Zuid daarentegen had de smaak te pakken en ging verder waar ze in set 3 gebleven waren. Hierdoor was er geen sprake meer van een echt gevecht en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Uitslag van de set 18-25 en van de wedstrijd 1-3.

Helaas voor ons niet het gehoopte resultaat maar we gaan verder. Volgende week komen namelijk de buren uit Veghel op bezoek. Skunk Heren 1 staat op dit moment 4de en is dus de favoriet. Gelukkig weten we dat er in een derby alles mogelijk is. Zeker als Donki Sjot Heren 2 de energie kan herpakken en het eigen niveau weer kan halen is het mogelijk om één of meerdere punten aan ons totaal toe te voegen.

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website