hlb van daal ds logo 400px 1

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor Donki Sjot Heren 1 om ten strijde te trekken, ditmaal in een uitwedstrijd tegen de mannen van VV Utrecht Heren 1. In de ranglijst staat VV Utrecht 5e met 9 punten, Donki Sjot Heren 1 staat op een 7e plaats met ook 9 punten. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te worden waarin elk punt een directe voorsprong gaf op de tegenstander in de competitie tussenstand.

Eenmaal warm en hongerig voor de punten die er te halen waren in Utrecht, startte coach Johan van Zelderen met de volgende basisspelers: Joël, Sven, Nikki, Pepijn, Dirk, Luuk en Daan als libero. Hiermee startte de eerste set, die redelijk gelijk op ging tot een stand van 5-4, waarna de Utrechters besloten door te schakelen naar de volgende versnelling. Helaas voor onze trouwe middenblokkeerder Luuk Vergeest, werd het intensieve spel hem te veel, zijn knie had moeite met het bijhouden van het spel. Coach Johan zette een time-out in, waarna Luuk werd gewisseld voor Martijn van Rosmalen. Echter werd ook daar Utrecht niet door uit het veld geslagen, al snel werd het 12-7 en Utrecht raasde door. Met een eindstand van 25-14 kwamen we in deze set te kort.

De heren van Donki Sjot moesten flink aan de bank wisten ze. De tweede set werd gestart met de opstelling waarin we de eerste set eindigde, alleen met Axel van Baars op de plek van Nikki Samardzic. We zette de strijd door en ook in deze set ging het gelijk op, na een aantal goede punten van beide kanten stond het 13-13. Hier greep de coach van Utrecht in met een time-out. Maar daar werden de Dungense heren niet door verrast, de strijd ging door en het stond 18-18. Maar vanaf dat moment was Utrecht weer net te sterk, door hun lage fouten last werd het lastig voor de heren van Donki Sjot, het eindigde 25-21 voor Utrecht.

Set 3 was alles of niks, hier moest het verschil gemaakt worden anders was het klaar. Dit wisten de mannen maar al te goed. We startte wederom met dezelfde opstelling als de set ervoor, en knalde direct naar een 1-3 voorsprong. Maar Utrecht wist de spannende strijd voort te zetten, het werd 7-7. Toen Utrecht dreigde los te komen bij een stand van 9-7 greep coach Johan in met een time-out. Maar ook hier zagen de mannen van Utrecht geen gevaar, het werd 12-10 toen coach Johan Nikki wisselde voor Axel, om de verdediging achterin te versterken. Na een puntje aan onze kant werd bij 12-11 de diagonaal gewisseld, Jeroen Gollenbeek kwam erin voor Pepijn Kooijmans. Na een mooie touché aanval en een gigantisch kill-block van Jeroen was hij een goede versterking. Echter kon hij niet in zijn eentje de wedstrijd keren, bij een stand van 16-14 werd Joël gewisseld voor Mees de Jager. Mees bracht nieuwe energie in het team, iets wat een erg positief effect had. Langzaam wakkerde de strijdvlam iets meer aan, het kan nog! Na een aantal spannende punten greep de coach van Utrecht naar een dubbele wissel. Vervolgens ging de spanning nog even door. Pas na een stand van 22-21 nam de ploeg uit Utrecht een time-out. Eentje waarna bleek dat zij vastbesloten waren geen tijd te verspillen met een extra set, met 25-21 viel het doek voor Donki Sjot Heren 1. We hadden 3-0 verloren.

Aankomend weekend is de ploeg uit Den Dungen weer thuis te aanschouwen! Om 20:00 spelen wij tegen Spaarnestad Heren 1.

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website