hlb van daal ds logo 400px 1

Op zaterdag 7 november stond de verre uitwedstrijd Tegen EMD-Tooling op het programma. Deze ploeg stond onderaan en had maar 3 punten minder dan Donki Sjot Heren 2. Het was dus zaak verder afstand te nemen. Na een lange reis van een uur en 10 minuten stond er een mooi centre court op hen te wachten en kon de wedstrijd op tijd beginnen.

Coach Bram de Jager gaf de mannen mee om lekker vrij uit te spelen met hetzelfde enthousiasme als de vorige wedstrijd. In set 1 begonnen we met als spelverdeler Mathieu, op het midden Remco en Marco, Siem als diagonaal, Joost & Dwayne op de buitenkanten en Thomas als libero. Mathieu zet de toon meteen met een service ace. 1-0. Daarna gaat de set gelijk op en lopen we door goede service beuren van Oa Lars en Dwayne uit naar 20-16. Helaas hapert het Dungense spel en sluipen er foutjes in het team. Op 23-23 trekt Tooling de stand gelijk en pakken ze de set met 25-23.

In set 2 wordt uit een ander vaatje getapt we hebben de hele set een voorsprong van een aantal punten en bij 15-10 staat er een mooie voorsprong op het bord. Door een goede organisatie in de passlijn van libero Thomas kunnen de setters goed verdelen en loopt heren 2 door mooie scores over het midden verder uit. Joost maakt de set uit met een mooie service serie van 5 punten. 25-16

In set 3 werd er op gehamerd om met deze energie door te spelen. Niets was minder waar want binnen no time stonden we 4-0 achter. Coach Bram neemt een time out en zet het team weer op scherp. Dwayne zorgde met zijn strakke diagonale sprong float voor een mooie serie. Bij 8-8 was de stand weer gelijk. Toen begon de Donki sjot blokkeer show. Met eenmans blokkades van oa Remco, Joost en Marco liepen de mannen uit naar een voorsprong van 21-17. Helaas lieten ze ook nu Tooling weer terugkomen tot 23-23. Met een geweldig kill-block op de lange middenman pakte Marco het 24e punt. Het laatste punt kregen we kado door een uit geslagen bal van Tooling. 25-23

In de vierde set werd begonnen met dezelfde opstelling als de voorgaande sets. De tegenstander zat er redelijk doorheen en door mooie korte floats van Lars liep heren 2 al snel uit in deze set naar 11-6. De pass lag wederom goed en er kon heerlijk via de handjes gescoord worden. Siem zat er lekker in en scoorde een aantal mooie ballen achter elkaar. Op 24-16 waren er 8 matchpoints voor heren 2. Zoals wel vaker lieten we ze nog even terugkomen maar op 24-21 was de middenman van Tooling er klaar mee en maakte voetfout op de achterlijn. Hiermee was de 3-1 winst voor heren 2 een feit!

Heren 2 stijgt door de winst naar plek 8 op de ranglijst en hopen de komende weken nog meer punten te pakken als er 2 keer thuis in De Misse gespeeld wordt! We kunnen alle support gebruiken, dus tot zaterdag 14 november dan spelen we tegen Volley Zuid uit Rotterdam!

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website