hlb van daal ds logo 400px 1

Afgelopen zaterdag mocht Donki Sjot Heren 2 aantreden tegen Servia. Na twee nederlagen waren de mannen erop gebrand om de punten in Den Dungen te houden.

De eerste set begonnen de teams gelijk op en punten werden uitgewisseld. Het rallyspel van Donki Sjot zag er prima uit, maar door de vele servicefouten in deze set kwam het team niet vaak in een rallysituatie. Toch bleven de heren van Donki Sjot bij en konden zij zelfs een aantal keren voor komen. Aan het eind van de set liet het team de set zelf liggen. Aanvallend kwamen ze er niet meer doorheen en kansen werden meerdere keren niet afgemaakt. De set werd afgegeven 23-25.

Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede set. Weer zag het spel er bij vlagen prima uit, maar de service bleef slecht. Daarnaast kon de passlijn de ballen niet mooi op het net brengen. Op deze manier werd het lastig om deze set binnen te halen. Het team kon lange tijd bij blijven door het harde werken en goede energie maar ook deze set werd afgegeven, dit keer met een ruimere marge: 20-25.

Voor de derde set praten de mannen van Donki Sjot elkaar nog moed in. De set werd ook redelijk goed begonnen, tot het moment dat er een kleine serie punten richting Servia gingen. Op dat moment zakte de energie weg en speelde de mannen meer een wedstrijd tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Van deze set kwam dan ook niet veel meer terecht en Servia knalde erover heen, setstand: 16-25.

Dan maar nog 1 punt stelen zeiden de heren van Donki Sjot tegen elkaar. In de laatste set lag het spel vaak stil door verschillende verwarrende situaties in de opstellingen van Servia en er moest na elk punt gepoetst worden door de hitte in de hal. Donki Sjot kreeg de zaken wat meer op orde en speelde verzorgd spel. Bij Servia was de scherpte er af en werd het rommelig. Hier maakte Donki Sjot dankbaar gebruik van en deze set werd binnen gehaald met 25-19.

Een 1-3 resultaat voor Donki Sjot Heren 2  is niet waar de heren op hadden gehoopt en wat er misschien ook wel in had gezeten. In de komende wedstrijden zal de eigen foutenlast omlaag moeten. Het seizoen is nog jong en het team heeft nog veel potentie om te groeien. Aankomende zaterdag zal het team een uitwedstrijd in Groot-Ammers spelen tegen VC-Wik.

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website