hlb van daal ds logo 400px 1

Eindelijk mochten we weer de wei in! 18 september was BPA VTC Woerden Heren 1 de tegenstander en afgelopen zaterdag hadden we de lange mannen van Habithuis RVV Heren 1 uit Katwijk op visite.

Voordat jullie het wedstrijdverslag gaan lezen zal ik jullie eerst introduceren aan het nieuwe Heren 2.

Afgelopen zomer heeft meer dan de helft van ons team de overstap naar Heren 1 mogen maken. Lees daarvoor de introductie van Heren 1. Bij ons overgebleven zijn onze passer-Loper Joost Voets, spelverdeler Lars Smits en middenmannen Marco Ketelaars en Remco van Elshout. Oud gediende diagonaal Roy Kappen is terug bij Heren 2. Nieuw bij de vereniging zijn passer-lopers Dwayne Angela en Joris Ketelaars, spelverdeler Mathieu Winters, libero Thomas Jansen en diagonaal Siem van de Wetering. De staf bestaat uit trainer-coach Sven Smits, assistent coach Bram de Jager en trainer Johan van Zelderen.

Met een gemiddelde lengte van 2,5 turven hoog durft ik wel te stellen dat we het kleinste team van deze competitie zijn. Dit seizoen proberen we dat tekort teniet te doen door veel werklust en tactisch spel.

De opdracht die werd meegegeven in de voorbespreking van de eerste wedstrijd was om te genieten en te focussen op ons eigen spel. Roy Kappen en Joost Voets waren nog tegen de toren van Pisa aan het duwen dus volgden de wedstrijd digitaal. Met maar 1 wissel welke ook nog de spelverdeler positie was wist iedereen dat hij voldoende speeltijd zou krijgen. We begonnen sterk en wisten vooral met veel servicedruk het spel van de tegenstander te ontregelen. Met setstanden van 18-25, 31-33 en 20-25 wisten we de eerste drie sets winnend af te sluiten. Daar waar de tegenstander verse krachten kon inzetten was bij Donki Sjot de spreekwoordelijke koek op. Helaas werd de 4 set verloren wat resulteerde in toch een mooie 1-3 uitoverwinning. De kop is er af!

Zaterdag 25 september kwam Habithuis op visite. Deze mannen waren gemiddeld een kop (of twee) groter. Opnieuw aan ons de taak het ze zo moeilijk te maken vanaf de service dat er slechts een noodaanval kon komen die we dan hopelijk konden verdedigen om vervolgens dit om te draaien naar een punt. Helaas lukte dat te weinig. Met een hoge persoonlijke foutenlast konden we geen aanspraak maken op de 1e en 2e set.

In de 3e set bleven we beter bij. Ook Joost Voets en Roy Kappen waren terug vanuit Pisa en op die manier hadden we meer mogelijkheden. De foutenlast ging naar beneden en de werklust en de wil om elk punt winnend af te sluiten omhoog. De tegenstander kwam moeilijker tot scoren door onze betere service terwijl bij ons via een stabiele passlijn onder leiding van Thomas Jansen er veel druk over de middenas kwam. Dan wel via een doortikbal dan wel via een snelle setup over midden en buiten konden er directe punten gescoord worden. Op 24-23 kreeg diagonaal Siem van de Wetering zijn eerste bal achter de 3 meter die hij zonder na te denken binnen sloeg. 1-2 en op naar de 4e set!

De 4e set verliep achter een beetje zoals set 1 en 2. We maakten persoonlijke fouten die eenvoudig werden afgestraft door de lange mannen uit Katwijk. Met 16-25 was de pijn kort. Na de wedstrijd had onze nieuwe teamgenoot een lokale lekkernij uit Tilburg meegenomen waar we van konden genieten.

Na 2 wedstrijden staan we met 5 punten exact in de middenmoot. Wij bedanken onze vaste en nieuwe supporters en zien jullie graag 2 oktober om 16.30 in Rijswijk. Tot dan!

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website