hlb van daal ds logo 400px 1

Toen bekend werd dat HLB Van Daal/DS afscheid ging nemen van Sander Mulder en Boris van Rossem (Zie:HLB Van Daal/DS neemt afscheid van Sander Mulder en Boris van Rossem)  is de Technische Commissie direct opzoek gegaan naar geschikte opvolgers. Hierbij is gekeken naar personen die 1) ervaring hebben op Topdivisieniveau of hoger, 2) in staat zijn om met een mix van ervaren en jonge spelers te werken, 3) jonge spelers kunnen begeleiden in hun ontwikkeling en 4)  bij de vereniging passen. Na meerdere trainers gesproken te hebben is de weloverwogen keuze gevallen op het duo…. (tromgeroffel).

Johan van Zelderen
Johan van Zelderen

Johan neemt komend seizoen de rol van trainer/coach van Heren 1 op zich. Daarnaast zal hij geheel in lijn met hoe wij dat gewend zijn binnen HLB Van Daal/DS één keer in de week Heren 2 onder zijn hoede nemen. Johan is 49 jaar oud en woont in Lopik. Op volleybalgebied heeft Johan de volgende reis afgelegd. Hij is als speler begonnen bij Unive LVV en heeft later de overstap gemaakt naar Nivoc Nieuwegein. Hij is daar passer-loper en later libero geweest. Bij VCV Veendaal is Johan in aanraking gekomen met training geven, en dit heeft hem niet meer los gelaten. Johan heeft namelijk ook voor de groep gestaan bij Next Volley Dordrecht, Cito in Zeist, VOCASA in Nijmegen en Compaen in Oostzaan. Als hoogtepunt ziet Johan de promotie met VCV naar de Ere divisie, de 2e plaats met Next Volley in de Topdivisie en het behalen van de Final Four met Vocasa. De afgelopen 2 seizoenen heeft Johan een korte rustperiode genomen en toen het weer begon te kriebelen en kruiste hij het pad met HLB Van Daal/DS. Na enkele gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat dit wel eens een hele mooie samenwerking kon worden en zijn we gestart met het bouwen aan het team voor komend seizoen. Dit is gelukt, we zijn hier erg tevreden over maar hierover later meer.

Michael Sengers
Michael Sengers

Michael neemt komend seizoen de rol van (assistent) trainer van Heren 1 op zich. We schrijven het eerste woord bewust tussen haakjes omdat hij bij één training assisteert en één van de andere trainingen zal geven. Daarnaast blijft Michael trainer van ons 3de herenteam. Voor diegene die Michael niet kennen, en dit zou vreemd zijn want hij loopt al heel wat jaartjes rond binnen onze vereniging, hij is 48 jaar oud en woont samen met zijn vrouw en 4 kinderen in Zaltbommel. Het zijn “nog maar” 4 kinderen omdat de oudste zoon Mees het nest inmiddels heeft verlaten om zijn volleybaldroom in na te jagen. Mocht je hier meer over willen weten, spreek Michael dan een keertje aan. Als speler is Michael actief geweest bij Phoenix in Zaltbommel, VVC uit Vught, Piet Zoomers/Dynamo uit Apeldoorn en uiteindelijk Particolare/DS in Den Dungen. Leuk detail hierbij is dat Michael in zijn tijd in Apeldoorn teamgenoot is geweest van Sander Mulder en zijn volleybalschoenen dus bij ons in De Misse aan de spreekwoordelijke wilgen heeft gehangen. Als trainer is Michael de laatste 7 seizoenen bij nagenoeg alle Herenteams van onze vereniging betrokken geweest.

Met deze twee trainers hebben we een technisch kader staan wat in onze ogen uitstekend in staat is om de groep te geven waar ze naar opzoek is. Ze hebben ervaring op hoger niveau en passen goed bij de vereniging. De meer ervaren spelers zullen aan hun trekken komen en de jongere spelers gaan uitgedaagd worden om zichzelf verder te ontwikkelen. Op deze manier blijven we, zoals altijd, bouwen aan een team waar we zowel op korte als op langere termijn veel plezier aan zullen beleven. Mannen VEEL SUCCES met deze mooie uitdaging, we volgen jullie op de voet.

HLB Together We Make It Happen v1

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website