hlb van daal ds logo 400px 1

Den Dungen – Op zaterdag 10 Oktober trad het eerste herenteam van volleybalvereniging HLB van Daal/DS thuis aan tegen promovendus Velo uit Wateringen (ZH). In een (wegens coronamaatregelen) lege sporthal de Misse werd een weinig enerverende wedstrijd gespeeld met een 3-2 winst voor de thuisploeg als uitkomst.

Het waren de bezoekers die in set 1 het initiatief pakten met een 0-3 voorsprong, waarna Jeroen Rijken over het midden de eerste score voor de Dungenaren noteerde. Meerdere foutieve opslagen bij de thuisploeg zorgden er voor dat Velo verder uitliep; 4-7. Met een score van Max Donker op de pipe en een tweetal aces van aanvoerder Jesse Kling werd het initiatief overgenomen, HLB van Daal/DS Heren 1 liep uit naar 10-8. Het waren vervolgens slordigheden bij de thuisploeg die het bezoekende Velo in het zadel hielpen, waarna coach Sander Mulder bij een 12-15 achterstand de time-out in dook. Met scores van Niki Samardzic en Arne van den Bos kwam HLB terug in de set, waarna Donker de aansluitingstreffer scoorde op 18-18. Middenman Rijken domineerde aan het net, waarna HLB uit leek te lopen naar een eenvoudige setwinst. Niets bleek minder waar, na enkele onwaarschijnlijke fouten in de passing gingen de bezoekers er met een 24-26 setwinst vandoor.

Steijn van den Bos opende de score in set 2 voor de thuisploeg. Het was een kill-block van diens broer Arne die er later voor zorgde dat Velo op 7-4 de time-out in vluchtte. Een merkwaardig tafereel ontspande zich vervolgens toen de bezoekers de 7-5 scoorden via het plafond, waarna feestelijk de confetti van het dak naar beneden kwam dwarrelen. Ogenschijnlijk waren het restanten van het Brabantse carnavalsfeest die voor luidkeels gejuich zorgden bij de bezoekende ploeg. Het gejuich bleek echter te vroeg, want HLB van Daal/DS Heren 1 liep via 21-13 uit naar een simpele 25-17 setwinst.

Set 3 kende een omgekeerd scoreverloop, want het waren ditmaal de bezoekers die de overhand hadden. Niets lukte bij de thuisploeg en al snel stond er een 5-11 achterstand op het bord. Diverse wissels ingebracht door Mulder brachten geen verbetering, waarna HLB via een harde 14-25 tegen een 1-2 achterstand in sets aankeek.

Archief foto Sven Smits
Archief foto Sven Smits met publiek

De eerder ingevallen Sven Smits bleef in het vierde bedrijf binnen de lijnen ten kostte van Samardzic, evenals de voor Van den Bos ingekomen Tomasz Gryglicki. Beide heren waren direct succesvol met een aanvallende score voor Smits en een blok van Gryglicki, 2-0. Daarna waren het een ace van Kling en een aanval op de pipe van Donker die een comfortabele 4-0 op het scorebord zetten. Donker scoorde opnieuw resoluut vanuit het achterveld (5-1), waarna de thuisploeg een comfortabele voorsprong behield dankzij solide werk van libero Wouter Timmermans; 11-7. H Na blokkerende scores van Gryclicki (15-11) en Van den Bos (17-13) waren het de bezoekers die terug in de wedstrijd kwamen; 17-17. Aan de hand van de reeds in het veld teruggekeerde Steijn van den Bos speelde HLB van Daal/DS Heren 1 de set vervolgens gedecideerd uit; 25-22.

Door de 2-2 stand in sets moest er een beslissende tiebreak gespeeld worden. Hierin liet de thuisploeg er geen gras over groeien. Op de service van Kling stond er al rap een 5-0 score op het formulier, waarna de bezoekers wegens onsportief gedrag hun tweede(!) rode kaart van de wedstrijd ontvingen en daarmee zelfs op een 6-0 achterstand gezet werden. Met sterke optredens van Smits en Donker werd de tiebreak zeer overtuigend gewonnen met maar liefst 15-4. Coach Mulder stemde na afloop ontevreden. Zijn ploeg liet zich te lang meevoeren in het magere spel van de tegenstander, met puntverlies als gevolg. De Dungenaren klimmen desondanks dankzij de overwinning naar de 6e plaats op de ranglijst en hebben met een wedstrijd minder gespeeld nog steeds uitzicht op de 2e plaats. Volgende week komt HLB van Daal/DS Heren 1 opnieuw in actie, ditmaal in de altijd spannende Brabantse derby tegen Tilburg (klik op de link voor meer informatie van dit team met de nodige oud bekende). Ook deze wedstrijd zal zoals iedere week te volgen zijn via het YouTube kanaal van de vereniging: HLB van Daal/DS.

HLB-VELO [3-2]. Gestart: Samardzic(1), Kling(2), Timmermans(4), S. van den Bos(5), Rijken(6), A. van den Bos(10), Donker(14). Ingevallen: de Jager(7), Gryglicki(8), Bouten(9), Smits(11)

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website