hlb van daal ds logo 400px 1

Afgelopen zaterdag mocht de selectie van Heren 1 voor het eerst aantreden in eigen sporthal de Misse. Een bijzonder tafereel gezien de maatregelen die de club genoodzaakt was te nemen omtrent het virus dat zijn naam leent van dat lekkere biertje. Waar normaal iedere thuiswedstrijd een feestje is, compleet met muziek, speaker en zinderend publiek, werd zaterdag de wedstrijd tegen USV/Protos gespeeld in een lege sporthal.

De wedstrijd werd van HLB Van Daal/DS kant gestart met Arne van den Bos, Jesse Kling, de van blessure herstelde Niki Samardzic, Jeroen Rijken, Steijn van den Bos, Max Donker en libero Wouter Timmermans. In de openingsset liep de score voor beide teams gelijk op tot 7-6 in het voordeel van HLB, waarna spelverdeler Kling op aangeven van Samardzic met een fraaie 2e bal score aantekende voor 8-6. Niet veel later was het Donker die de 2-punten kloof in stand hield door 12-10 te maken over de pipe, waarna HLB verder uitliep en Protos op 16-12 de time-out in vluchtte. Enkelen punten later sloeg Samardzic slim blok-uit voor 18-14 en werkte diagonaal Van den Bos van achter de 3-meter de 19-15 binnen de lijnen. Vervolgens waren het opnieuw Van den Bos en een flitsende pipe van Donker die voor een ruime 21-15 zorgden. Een slimme tipbal van Rijken zette de 22-15 op het scorebord, waarna HLB eenvoudig een 25-20 setwinst binnenhaalde.

In set 2 startte HLB Van Daal/DS voortvarend middels een kill-block van Samardzic/Rijken, 1-0. Het was daarna opnieuw Rijken voor 3-2, waarna Van den Bos op de diagonaal de 4-2 binnensloeg. Het was Donker die zijn aanvallende score direct vervolgde met een ace voor 7-4, waarbij er via Van den Bos opnieuw een ruime 8-4 in het voordeel van Heren 1 op de teller stond. De Dungense liep daarna volledig vast en Protos profiteerde (8-10). Via Rijken over het midden deed HLB nog wat terug (11-13), maar de voorsprong bleef voor de Utrechtse studenten. De gelijkmaker kwam uiteindelijk op naam van Donker, die met een snoeihard killblock de 13-13 maakte. Ondanks scores van Van den Bos (Arne) over het midden wist Protos verder uit te lopen naar 17-19, waarop uiteindelijk Samardzic met een block voor 19-19 zorgde. Het inbrengen van Sven Smits voor Samardzic maakte het niet minder spannend, het was uiteindelijke een aanvallende fout van Protos die voor 28-26 in Dungens voordeel besliste.

Het derde bedrijf bleef Smits staan op de plaats van Samardzic en kwam Bouten voor Donker om de buitenkant verder te versterken. Via scores van achtereenvolgend Smits, Rijken en Bouten liep het gelijk op (3-3). Protos profiteerde echter van slordigheden aan de kant van de thuisploeg, waarna Heren 1 op een 6-10 achterstand stond. Ondanks een blok van Bouten/Rijken en een soepele overnameset van Timmermans op Van den Bos bleef het 10-12 voor de bezoekers. Protos liep verder uit na enkele missers aan de kant van HLB Van Daal/DS, waarna coach Mulder op 11-17 een time-out nam. Hierna was het Van den Bos die over het midden nog fraai de 12-18 maakte, maar slecht uitdekken bij de thuisploeg liet Protos uitlopen naar 15-20. Hierna zakte HLB volledig weg en werd er met 17-25 een cadeautje aan de bezoekers gegeven.

Heren 1 was gebrand om in set 4 te laten zien wat het waard was. De voor Bouten teruggekeerde Donker maakte direct 2-1 door een slim bovenhands balletje, waarna Van den Bos (Steijn) overtuigend voor 4-2 blokkeerde. Zijn broer Arne sloeg op tempo de 5-3 binnen en dankzij een tweetal reddingen van libero Timmermans kon de andere Van den Bos de 6-3 scoren. Het bleef kort de “Van den Bos Show” in de Misse, want op het midden blokkeerde Arne hard voor 7-3, waarna Protos ingreep met een dubbele wissel. Het mocht echter niet baten, ontketend liepen de Dungenaren weg naar 10-3. Na een ace van Kling was het de uit heren 2 afkomstige Pepijn Kooijmans die als diagonaal snoeihard zijn eerste score voor het vaandelteam noteerde. Niet veel later mocht ook spelverdeler Mees de Jager zijn debuut maken voor de Dungense hoofdmacht en stond er een ruime 17-9 voorsprong op het scorebord. Via de overnameset van Timmermans maakte Donker de 21-11 en in het slotstuk tekende een Utrechtse voetfout voor 25-14.

Een overtuigende 3-1 winst waar HLB Van Daal/DS met vlagen liet zien waar het toe in staat was. Het was duidelijk dat het setverlies in set 3 een katalysator was voor Heren 1 om het gas weer open te draaien, met een driepunter als gevolg. Volgende week spelen we om 20:00 tegen de Sliedrechtse reserves, waarschijnlijk kunt u de wedstrijd wederom volgens via de in veelvoud bekeken livestream op ons YouTube kanaal. Tot dan!

HLB Together We Make It Happen v1

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website