hlb van daal ds logo 400px 1

Vandaag is het zo ver, we mogen weer.

Vanaf vandaag gaan we met alle teams aan de voorbereiding op het volleybalseizoen 2020-2021 beginnen. Vanwege COVID-19 is het nog niet helemaal duidelijk hoe dat seizoen zal gaan verlopen maar één ding is zeker: HLB Together We Make It Happen. We gaan er met z'n allen alles aan doen om er weer een geweldig seizoen van te maken. Mocht het voor jou onduidelijk zijn wanneer en waar je moet trainen, kijk dan op de pagina van je team. Deze zijn op enkele laatste aanpassingen na helemaal bijgewerkt. Heb je dan onverhoopt toch nog vragen, stuur dan een mail naar tc@hlbvandaal-ds of neem contact op met de contactpersoon van de TC voor jouw team.

Via dit bericht willen we jullie er ook allemaal nogmaals op wijzen dat er vanwege COVID-19 wel aanvullende maatregelen van kracht zijn. De "nieuwe" regels treffen jullie hieronder aan. Het zal best even wennen zijn maar het dringende verzoek je hieraan te houden. Op deze manier kunnen we verdere verspreiding van het virus voorkomen en kunnen we op een prettige manier samen blijven werken met de beheerders van de WSD. Loopt het een keer anders dan je gehoopt of verwacht had ga dan niet ter plekke de discussie aan. Diegene die de regels moet handhaven heeft deze namelijk niet bedacht en kan ze ook niet veranderen. Meldt eventuele meningsverschillen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij het bestuur zodat ze centraal met de WSD of de gemeente besproken kunnen worden. 

De "nieuwe" regels die tot nader orde van kracht zijn

Algemeen

  • Elke team (bij voorkeur de aanvoerder) meldt zich bij de beheerder voorafgaand aan de training.
  • Aanwijzingen door de beheerder moeten worden opgevolgd.
   • Iedereen (!) die de zaal betreedt, moet zijn/haar naam en telefoonnummer registeren middels de formulieren die bij de beheerder aanwezig zijn. Dit om te weten hoeveel personen waar en wanneer binnen de accommodatie aanwezig zijn met het oog op het vergemakkelijken van contactonderzoek bij besmetting. Deze formulieren worden 4 weken bewaard, met niemand gedeeld en daarna vernietigd.
  • Toeschouwers/bezoekers/ouders mogen de zaal niet betreden. Bestuursleden en leden van de TC uitgezonderd. Bij halen/brengen van kinderen is het verzoek buiten te wachten en/of gebruik te maken van Sportcafé de Misse.
  • De zaal mag pas betreden worden bij aanvang van de gehuurde tijd. In het geval van aansluitende huur dient eerst de voorgaande groep de zaal te verlaten alvorens de nieuwe groep de zaal kan betreden
  • De zaal moet leeg zijn bij het einde van de gehuurde tijd.
  • Maximaal 100 personen in een sporthal. Er is geen ruimte voor toeschouwers/publiek.
  • We zijn in afwachting van een nieuw protocol van de Nevobo omtrent zaalwedstrijden. Op dat moment willen we het toelaten van publiek herzien. Duidelijk zal zijn dat dit met aanvullende eisen gepaard zal gaan waaronder zaalwacht om hier op toe te zien.
  • Er mag niet in groepsverband worden gezongen of geschreeuwd.
  • Het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit is niet groter dan noodzakelijk voor de sportactiviteit (training, oefenwedstrijd, wedstrijd).
  • Leeftijden:
  • t/m 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, wel 1,5 m tot volwassenen
  • vanaf 18 jaar, op het veld bij wedstrijden geen afstand
  • vanaf 18 jaar, op het veld bij trainingen liefst 1,5m afstand
  • vanaf 18 jaar, buiten het veld* altijd 1,5m afstand ook als wisselspeler !

  *kleedkamers, douches, sportcafé, toiletten, et cetera

  • De kleedkamers en douches zijn slechts beperkt inzetbaar in verband met de 1,5m afstand die gehouden moet worden.
  • Daarom in sportkleding arriveren en in de kleedkamer te wisselen van schoenen. Het is niet toegestaan om van schoenen te wisselen in de zaal
   • Na het sporten alleen douchen als dit noodzakelijk is. Wij raden af de kleedkamers te gebruiken. De kleedkamers zijn te klein om een geheel team toe te laten en bij de douches is het onmogelijk 1,5 m afstand te houden. Bovendien is er een bovenmatig besmettingsrisico aanwezig door ventilatieonmogelijkheden en bij bijv. het douchen (verneveling).
  • De kleding mag NIET in de kleedkamer achterblijven, dus die moet mee de zaal in, in een gesloten (sport)tas.
  • Sporters worden voorafgaand aan bezoek verzocht thuis naar het toilet te gaan. Toiletgebruik dus alleen als dit noodzakelijk is. Doorspoelen, voor zo ver mogelijk, met gesloten wc-deksel.
  • Bij de kleedkamers zal aangegeven worden hoeveel personen (kinderen en volwassenen) er maximaal zijn toegestaan op basis van beschikbare m2, aantal zitplaatsen en/of aanwezige ventilatie.
  • De banken in de kleedkamers en tribunes zullen worden voorzien van afstandsmarkeringen met 1,5m tussenruimte.
  • Binnen worden looprichtingen aangegeven welke moeten worden nageleefd om kruisend verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Deze markeringen zijn om de 1,5m aangebracht,

  zodat het makkelijker is om de onderlinge afstand in te schatten (zie bijgaande plattegronden).

  Hygiëne

   • Voor en na de training, sportactiviteit of schoonmaakactiviteit dienen zowel de sporters, trainers en coaches hun handen met zeep te wassen en te desinfecteren.
  • De contact- en aanraakpunten van vaste en verplaatsbare sporttoestellen dienen door de gebruikers, voorafgaand aan het gebruik schoongemaakt en/of gedesinfecteerd te worden. Daardoor is iedereen verzekerd van het feit dat de gebruikte materialen ook gedesinfecteerd zijn.

  Hiervoor wordt in elke berging desinfectiemiddel ter beschikking gesteld. Bij het desinfectiemiddel hoort een gebruiksaanwijzing.Lees die voor gebruik, daar verkeerd gebruik schade aan de Toestellen kan opleveren!!! 

  • We bewaren onze eigen materialen in een afsluitbare kast.
  • De kans om via een vloer besmet te raken is relatief klein. Het advies is wel om sportoefeningen waarbij op de vloer gezeten en gelegen wordt zoveel mogelijk te vermijden of om gebruik te maken van eigen matjes die makkelijker te reinigen zijn.

  Dit geldt ook als er liggende oefeningen op matten worden gedaan.

  Gezondheidscheck bij binnenkomst

  Stel jezelf de volgende vragen en als één van deze vragen met “Ja” wordt beantwoord, blijf dan thuis, laat je testen en blijf in ieder geval thuis tot je de uitslag van de test hebt:

  • Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak?
  • Hebben huisgenoten/gezinsleden milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen,keelpijn, lichte hoest en verhoging tot 38 graden Celsius en/of benauwdheid?

  Handhaving

  De handhaving van deze regels is een gedeelde verantwoordelijkheid van iedereen. Van beheerders kan niet verwacht worden dat zij in één oogopslag overzicht hebben over het gehele complex. We moeten het met elkaar doen om ook te mogen blijven trainen in de sporthal.

  Handhaving van gedragingen in het Sportcafé De Misse zijn de verantwoordelijkheid van het Sportcafé De Misse. Wij willen jullie attenderen op hun richtlijnen en deze ook in acht te nemen.

  Tot besluit

  Deze regels worden essentieel geacht bij het voorkomen van grote uitbraken van COVID-19.  Mocht je onverhoopt toch besmet raken, neem je verantwoordelijkheid hierin en meldt je af bij de trainer en blijf thuis. Laat je zo spoedig mogelijk testen en deel de uitslag met je trainer.

  Bij een positieve uitslag (Corona is vastgesteld) deelt de trainer dit mede aan de teamgenoten en aan het bestuur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Alsdan nemen we als bestuur vervolgmaatregelen in overweging.  De trainingen / wedstrijden van het team worden opgeschort tot het advies van de GGD bekend is. Elke speler / speelster, trainer, coach van het team volgt het advies van de GGD op. Pas na een positief advies van de GGD worden de trainingen / wedstrijden weer hervat.

Looprichtingen De Misse

COVID 19 De Misse

 

HLB Together We Make It Happen v1

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website