hlb van daal ds logo 400px 1

Met een prima 4e plaats en de derde verbetering van de eindklassering op rij kan de selectie van coach Luuk Jothmann terug kijken op een mooi seizoen.

Een seizoen dat werd begonnen met de dubbelrollen voor Yanniek Vos en Zoë Ücerler bij dames 1 en 2 en de komst van Bleke Kooijmans en Karen Broeren. Ook betekende dit jaar de rentrée van Hannah van Lith bij HLB.

In de eerste wedstrijd werd er hard gestreden maar Peelpush dames 2 maakte direct hun ambitie waar.

In de loop van het seizoen werden er soms onnodige sets weggegeven; soms met werkvolleybal de punten binnengesleept. Had er meer ingezeten? Tja we moesten nog tegen de top 3 in de laatste wedstrijden van het seizoen. EN ja we hadden graag ons gemeten aan Peepush, Volley Meerkerk en Next Volley Dordrecht. Van die laatste hebben we verdient gewonnen in de uitwedstrijd. Met prima spel en veel druk liet HLB van Daal DS dames 1 zien dat zij zich konden meten aan de top.

Met de wedstrijden tegen Trivos thuis en uit gaf dames 1 niet thuis en verloren 2x verdient. Dus.... ja dit was wat haalbaar was. 

Jammer dat we geen afscheid hebben kunnen nemen van Maaike Pels, Iris Verhoeven en Lily Vercruijsse. We hopen toch nog met de start van het nieuwe seizoen te kunnen doen.

Inmiddels kijken we vooruit. 

Er is druk gescout. Zowel in- als extern. Hierbij is het beleid om jeugdspelers op te leiden voor dames 1 en door te laten stromen leidend geweest. Met de wijziging om dames 2 nu aan te wijzen als opleidingsplan voor dames 1 en dames 3 om talentvolle jeugd te laten wennen aan hoger spelniveau wordt er invulling gegeven aan de wens om “eigen Dungense meiden” in dames 1 te hebben. 

Voor het nieuwe seizoen stroomt Janne Koops door vanuit dames 3 naar dames 1. Yanniek en Zoë vervullen dezelfde dubbelrol als vorig seizoen. Alyssa Kooijmans en Sjakkie Donkers zullen aansluiten bij de trainingen van dames 1.

Van buiten de club maar wonend in de regio komen Sara Voskuilen en Janneke de Greef naar HLB dames 1.

Door de versterkte promotieregeling zijn er vier nieuwe teams ingestroomd in de 2e divisie. 

HLB van Daal DS dames 1 heeft in ieder geval de pijlen weer gericht op komend seizoen en de doelstelling is geformuleerd.

Wij hopen u weer te zien op de open club dag begin september. De datum zal op de site of via de HLB van Daal DS app bekend worden gesteld.

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website