hlb van daal ds logo 400px 1

HLB Van Daal/DS Heren 1 en Heren 2 hebben alle spelers aan boord voor een succesvol seizoen 2020-2021
Waar een persbericht als deze normaliter op één team is toegespitst willen we jullie ditmaal informeren over de twee teams, te weten HLB Van Daal/DS Heren 1 en Heren 2. De reden hiervoor zal jullie verderop in dit bericht duidelijk worden. Voorafgaande daaraan kunnen we zeggen dat het vertrek van 4 spelers en het feit dat een 5de langdurig op reis is resulteerde in de schone taak voor de Technische Commissie om samen met de trainers en coaches opzoek te gaan naar versterking voor deze teams. Met enige trots kunnen we zeggen dat we deze ondanks de vreemde tijd waarin echt meetrainen niet mogelijk was hebben gevonden.

Teamsamenstelling HLB Van Daal/DS Heren 1 (Topdivisie)
H1 Spelverdelers 
 Als spelverdeler blijft Jesse Kling de lijnen uitzetten. Met zijn ervaring op zowel Ere- als Topdivisieniveau is hij uitstekend in staat om menig blok zoek te spelen. De plek van de tweede spelverdeler zal op trainingen en bij thuiswedstrijden worden ingevuld door één van de twee spelers die deze positie bij Heren 2 bemannen. Mocht Jesse onverhoopt geblesseerd raken dan zullen we één van deze spelers doorschuiven of een beroep doen op een ervaren spelverdeler die inmiddels niet meer in de zaal actief is.

 H1 Middenmannen
 Het midden zal het komende seizoen door Arne van den Bos en Jeroen Rijken worden bemand. Arne speelde het afgelopen seizoen in Heren 2 en is meerdere malen succesvol bij Heren 1 ingevallen. Het komend seizoen zal hij de overstap maken en is hij wekelijks bij Heren 1 te bewonderen. Jeroen is ook geen onbekende, hij is de afgelopen seizoenen namelijk regelmatig met Skunk Heren 1 de tegenstander van Heren 2 geweest. Jeroen heeft in het verleden al een aantal keer meegetraind en we weten dus waar hij toe in staat is. We zijn ervan overtuigd met deze twee spelers een Topdivisie waardige middenas te hebben maar we kunnen wel nog steeds één versterking op deze positie gebruiken. Daarom zijn we erg blij om te horen dat “good old” Luuk Vergeest binnenkort geopereerd gaat worden en het volleyballen en zijn teamgenoten ontzettend mist. Als de operatie succesvol verloopt gaat hij er alles aan doen om weer wedstrijdfit te worden en zo snel als mogelijk bij de groep aan te sluiten. 

H1 Diagonalen
Dan zijn we bij de diagonalen aan gekomen. Omdat zowel Steijn van den Bos als Tomasz Gryglicki hebben besloten om het team trouw te blijven zullen hier geen veranderingen plaatsvinden. Steijn begint aan zijn 3de seizoen bij HLB en wordt zoals de oplettende lezer waarschijnlijk al is opgevallen teamgenoot van zijn broer. Hiermee zetten ze een mooie lange traditie voort. Tomasz gaat aan zijn tweede seizoen beginnen en wil naast zijn volleybalspel ook aan zijn Nederlands gaan werken. Heb je hem dus iets te vragen stap dan pas op het Engels over als hij je echt niet begrijpt.

H1 Libero
Vervolgens de libero van het team, ook hier geen veranderingen. Wouter Timmermans blijft als vertrouwd het witte shirt met nummer 4 dragen. Omdat hij vorig seizoen heeft laten zien dat hij in het achterveld de lijnen uit kan zetten en in de kantine goed kan integreren zijn we blij dat hij een seizoen heeft bijgetekend. Mooie bijkomstigheid is dat Wouter komend seizoen in Den Bosch komt wonen en in De Misse dus echte thuiswedstrijden gaat spelen.

H1 Passer lopers Plus2
Tot slot de passer-lopers. Dit is de reden dat we in dit persbericht twee teams combineren. Maar laten we beginnen met Lars Bouten en Max Donker. Ondanks dat de kans bestaat dat Lars door een buitenlandse stage een aantal wedstrijden gaat missen blijft hij voor het 3de seizoen actief bij Heren 1. Ook volgend seizoen gaat de verdediging van onze tegenstanders dus weer van grote hoogte bestookt worden. Wanneer Lars dit niet doet zal Max de honneurs waarnemen. In zijn eerste seizoen heeft Max laten zien geen gebrek aan enthousiasme te hebben. Met zijn ontembare felheid zal hij er alles aan doen om de bal aan onze kant van de grond te houden of aan de andere kant van het net op de grond te krijgen.

H1 Passer loper Poule
De resterende twee passer-loper posities zullen opgevuld worden met twee spelers uit de passer-loper poule. Deze bestaat uit Daan Smulders, Niki Samardzic en Sven Smits. Allereerst zullen we Daan aan jullie voorstellen. Daan heeft de afgelopen weken besloten de overstap van Volley Tilburg naar HLB Van Daal/DS te maken. Hij wil bij ons zijn opleiding op volleybalgebied voortzetten en kijken wat hij eruit kan halen. Of dit betekent dat hij het aankomend seizoen in Heren 1 of Heren 2 speelt wordt gedurende de voorbereiding besloten. Dit geldt ook voor Niki. Niki is geen onbekende in Den Dungen, in het seizoen 2011 – 2012 speelde hij namelijk voor het laatst voor toen nog Particolare/DS. Na een omzwerving via VCV, Achel, Tilburg en Breda is hij weer terug. Niki zal met al zijn ervaring de nodige rust in het veld brengen en de jonkies begeleiden in hun ontwikkeling. Hetzelfde kan gezegd worden voor de derde speler in de poule, “onze” Sven. Sven heeft de afgelopen seizoenen in Heren 2 laten zien dat aan zijn wil om te winnen nog niets is veranderd en dat hij nog steeds één van de betere passer-lopers in de 1ste divisie is. Daarom hebben we hem, net als de andere twee spelers, gevraagd om gedurende de voorbereiding samen met de trainers en de technische commissie te kijken wie van hen het beste de passer-loper posities bij Heren 1 kunnen opvullen. Diegene die hier niet voor kiest of gekozen wordt zal op deze positie in Heren 2 gaan spelen.

Teamsamenstelling HLB Van Daal/DS Heren 2 (Eerste Divisie)
 H2 Spelverdelers
Ook hier beginnen we met de spelverdelers, te weten Lars Smits en Mees de Jager. Afgelopen seizoen hebben deze spelers laten zien aan elkaar gewaagd te zijn en ieder op zijn eigen manier van meerwaarde voor het team te zijn. We verwachten ook komend seizoen weer een mooie onderlinge strijd voorgeschoteld te krijgen.

 H2 Middenmannen
De middenpositie gaat bemand worden door Dirk van de Ven, Marco Ketelaars en Remco van Elshout. Met Dirk erbij weten we zeker dat het komend seizoen weer af en toe ons 2de clublied in De Misse te horen zal zijn. Marco komt over van VVC Heren 1 en wil kijken of hij zijn mannetje kan staan op 1ste divisie niveau, wij hebben hier alle vertrouwen in. Remco speelt komend seizoen vast in Heren 4 maar zal bij de thuiswedstrijden als extra middenman bij Heren 2 aanhaken.

H2 Diagonalen 
Op de diagonaalpositie ook bij dit team geen veranderingen. Hier zullen Jeroen Gollenbeek en Pepijn Kooijmans beide op hun eigen manier de tegenstanders tot wanhoop doen drijven. Met deze spelers hebben we de hoogte en power en het betere naaiwerk in huis om ieder blok te kunnen bespelen.

H2 Liberos
De liberopositie is net als afgelopen seizoen dubbel bezet. Luca Donker en Rob Meussen gaan wederom met elkaar de strijd aan om dat ene plekje in het achterveld. We zijn erg benieuwd hoe deze onderlinge strijd gaat uitpakken maar één ding weten we zeker, de heren zullen elkaar scherp houden en daar worden ze beide en het team alleen maar beter van.

H2 Passer lopersPlus1
Op de passerloperpositie staan Axel van Baars en Joost Voets. Het mooie van deze combi is dat er geen groter verschil in speelstijl te bedenken is en het blok van de tegenstander zich dus continu moet aanpassen aan diegene die ze voor hun neus krijgen. De 3de passer-loper positie zal zoals gezegd worden opgevuld met een speler uit de passer-loper poule.

 Plus1H1 2 Coaches
Zoals jullie allemaal kunnen zien zijn beide teams weer op volledige oorlogssterkte en klaar voor het seizoen 2020-2021. Net als afgelopen seizoen zullen ze ook dan weer worden begeleid door Sander Mulder (Coach Heren 1), Boris van Rossem (Assistent coach Heren 1 & Coach Heren 2) en Bram de Jager (Assistent Coach Heren 2). We hebben er met z’n allen weer ontzettend veel zin in om de kleuren van HLB Van Daal/DS in den lande te mogen vertegenwoordigen en verdedigen.

Om het verhaal helemaal compleet te maken zijn we wel nog opzoek naar een een Manager voor Heren 1. Lijkt jou dit wel iets stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij gaan dan graag het gesprek met je aan om te bespreken wat hier allemaal bij komt kijken en hoeveel gezelligheid je hiervoor terug krijgt. Omdat we ervan overtuigd zijn dat de balans richting de laatste (gezelligheid) zal doorslaan adviseren we je bij twijfel het gesprek op zijn minst aan te gaan.

Conclusie, we zijn klaar voor het volleybalsezioen 2020-2021! We gaan er met z’n allen weer een mooi seizoen van maken.

HLB Together We Make It Happen v1

 


 

 

 

 

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website