hlb van daal ds logo 400px 1

 Zaterdag 04 januari mocht team HLB Van Daal/DS MC vroeg uit de veren om in Dordrecht te strijden in de voorronde van het Volleybaldirect Open oftewel de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK).

Aangezien de reguliere coach andere verplichtingen had deze dag was Janneke Vos bereid gevonden om een en ander als coach in goede banen te leiden.

De voorronde werd gespeeld in een poule van 4 teams waarbij de winnaar zich rechtstreeks plaatste voor de volgende ronde en de nummer twee in een kruisfinale met de nummer twee van de andere poule zou moeten strijden om de resterende plaats voor de halve finale.

In de eerste wedstrijd mochten de meiden aantreden tegen Volley Meerkerk ’95. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek HLB voor deze tegenstander een aantal maten te groot. Er werd al snel afstand genomen door lange servicebeurten van onder andere Lizzy en Isabel en ook de anderen scoorden er lustig op los. Janneke bracht Demi en Maud in het veld die ook gewoon hun punten scoorden en zodoende deze wedstrijd tot een snel einde brachten: 25-7 en 25-5.

Na deze eerste wedstrijd moesten de meiden even geduld hebben voordat de tweede wedstrijd tegen ZVH uit Zevenhuizen op het programma stond. Dit team wist iets meer tegenstand te bieden, maar de meiden gingen onverstoorbaar door waar ze in de eerste wedstrijd gebleven waren. Eva en Féline, afgewisseld met Pleun, wisten menigeen goed in stelling te brengen, zodat de score al snel opliep. Liv en Lizzy konden naar hartenlust vanaf de buitenzijde aanvallen en ook Isabel en Noa scoorden volop vanaf de middenpositie. Maud en Demi werden ingebracht om andere speelsters wat rust te geven en pikten ook weer goed hun puntjes mee. Deze wedstrijd werd met de setstanden 7-25 en 11-25 dan ook makkelijk gewonnen.

Tussen deze wedstrijden in werd de volgende tegenstander, VOKO uit Oosterhout, al bekeken en er werd geconcludeerd dat tegen deze tegenstander uit een ander vaatje moest worden getapt om een goed resultaat te behalen. VOKO speelt al even in de Topklasse B en is afgelopen seizoen met nagenoeg het huidige team als tweede geëindigd bij het NGJK.

Het begin van deze wedstrijd ging redelijk gelijk op. HLB wist VOKO goed onder druk te zetten met lastige services en kon een klein gaatje slaan. Isabel nam met sterk spel haar teamgenoten op sleeptouw en Lizzy, Noa en Liv konden mooie aanvallen omzetten in punten. Ver uitlopen bleek echter niet mogelijk en tot het eind van de set moest er geknokt worden (een sprintende Liv wist zelfs een bal nagenoeg vanuit de kleedkamer bijna nog terug te brengen!). Het bleef spannend maar HLB wist deze set met 23-25 toch naar zich toe te trekken.

In de tweede set liet VOKO echter zien waartoe zij in staat zijn. HLB wist de harde services niet meer goed te verwerken zodat goed aanvalsspel nagenoeg onmogelijk werd. VOKO kon met snoeiharde smashes dan ook snel uitlopen. De meiden bleven voor elk punt knokken, maar ze konden de aansluiting niet meer vinden. Janneke probeerde met wissels het spelbeeld weer om te draaien, maar hoezeer Maud in de blokkering en Pleun als verse aanvaller ook hun best deden, het gat in punten wilde niet slinken. VOKO kon dan ook met 25-14 een gelijkspel veiligstellen.

Door deze uitslag eindigden VOKO en HLB de poulefase beiden bovenaan met 5 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. Het aantal gescoorde punten in de onderlinge wedstrijd moest daarom uitsluitsel bieden wie direct naar de halve finale zou gaan en wie een extra wedstrijd zou moeten spelen. VOKO had helaas meer punten gescoord in de onderlinge wedstrijd waardoor HLB aan het kortste eind trok en veroordeeld was tot de kruisfinale.

Na even op adem gekomen te zijn en de energie weer aangevuld te hebben troffen de meiden in de kruisfinale het thuisspelende team: Next Volley Dordrecht. Vanaf het begin werd de tegenstander goed onder druk gezet en HLB kon door goede servicebeurten van onder andere Liv, Lizzy en Féline snel uitlopen. De meiden van Next Volley Dordrecht leken redelijk onder de indruk en konden geen vuist meer maken, zodat HLB de eerste set met 12-25 winnend wist af te sluiten.

De tweede set begon waar de eerste set geëindigd was. De spelverdeelsters Féline, Eva en Pleun gaven uitstekende set-ups en onder andere Noa en Isabel konden met uitstekende smashes ervoor zorgen dat weer redelijk snel ver weggelopen kon worden. Toch wist Next Volley Dordrecht zich nog eenmaal op te richten zodat de voorsprong weer slonk tot 15-20. HLB wist een tandje bij te zetten en kon de voorsprong weer uitbouwen, maar doordat het nog even spannend werd werden de geplande wissels echter niet meer aangedurfd. Met een setstand van 15-25 werd deze laatste wedstrijd gewonnen, waardoor een plek in de halve finaleronde verzekerd is.

Tijdens deze lange dag hebben de meiden hard gewerkt en uitstekend spel laten zien. En met de complimenten van VOKO dat zij in HLB een team hebben getroffen dat hen sinds lange tijd weer eens flink weerstand hebben geboden mogen de meiden heel trots zijn op hun prestaties. Op naar de halve finale!

 

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website