hlb van daal ds logo 400px 1

Toen we een aantal maanden geleden geconfronteerd werden met het vertrek van 6 spelers (Zie: HLB Van Daal/DS opnieuw “hofleverancier” van de eredivisie) hebben het technische kader en de Technische Commissie de handschoen opgepakt en zijn ze gaan bouwen aan het nieuwe Heren 1 team. Met trots kunnen we melden dat ze hier uitstekend in geslaagd zijn. Luuk Vergeet, Sven Smits en Niki Samardzic zijn het team trouw gebleven en met hen hebben we de nodige ervaring in huis om de soms jeugdige nieuwkomers te begeleiden of op sleeptouw te nemen.

Het team voor seizoen 2021-2022

Joël Kling Small Mees de Jager Small
Joël Kling Mees de Jager

Op de spelverdeling zien we een oude bekende terug. Joël Kling zal na één seizoen passer-loper zijn in Heren 2 zijn oude vertrouwde plek in Heren 1 weer innemen. Omdat hij al meerdere seizoenen op deze positie en op dit niveau gespeeld heeft kunnen we dus spreken over een ervaren speler. Hij wordt daarbij vergezeld door Mees de Jager die vorige seizoen ook in Heren 2 speelde. Leuk detail is dat Mees bij ons als CMV-er is binnengekomen en vervolgens in alle jongens- en herenteams gespeeld heeft. Met deze twee gasten hebben we voldoende variatie in huis om menig blokkade aan de andere kan van het net zoek te spelen.

Dirk van de Ven Small Luuk Vergeets Small Martijn van Rosmalen Small
Dirk van de Ven Luuk Vergeest Martijn van Rosmalen

Vervolgens het midden, hier treffen we naast Luuk een “oude” bekende en een nieuwkomer aan. We beginnen bij Luuk die aan zijn 5de seizoen bij HLB Van Daal/DS begint. Luuk heeft het Corona-jaar gebruikt om te rusten en fit te worden. Omdat dit gelukt is hebben we met hem een ervaren middenman in huis. De volgende “oude” bekende is Dirk van de Ven. Na een aantal seizoen als vaste stand-in heeft hij nu daadwerkelijk de overstap gemaakt. We zijn hier erg blij mee en hopen “zijn liedje” geregeld in De Misse te mogen horen. Dan hebben we op deze positie ook een nieuwkomer en dit is Martijn van Rosmalen die overkomt van VCE/PSV. Ondanks dat Martijn het afgelopen seizoen 3de divisie speelde heeft hij nu al laten zien op Topdivisieniveau goed uit de voeten te kunnen. Met dit drietal hebben we een middenas die beschikt over hoogte, power en ervaring.

Axel van Baars Small Niki Samardzic Small Svan Smiits Small
Axel van Baars Niki Samardzic Sven Smits

Aan de buitenkant blijven we zoals aangegeven beschikken over de kwaliteiten van Sven en Niki. Sven begint aan zijn 100ste seizoen bij de club (het daadwerkelijk aantal seizoenen staat op de teampagina) en Niki na tussentijds weg te zijn geweest aan zijn 3de. Dit is een groot verschil maar in hun rol lijken deze spelers heel erg op elkaar. Ze hebben ervaring, kunnen rust brengen maar kunnen waar nodig ook het vuurtje aanstoken. De derde passer-loper is Axel van Baars die de overstap vanuit Heren 2 maakt. Met Axel hebben we ook een echte jumper aan de buitenkant staan waarbij ieder blok vol moet mee springen om de bal alleen maar te raken. Met deze drie passer-lopers hebben we dus een stabiele basis om het spel op verder te bouwen.

Jeroen Gollenbeek Small Pepijn Kooijmans Small
Jeroen Gollenbeek Pepijn Kooijmans

Dan de diagonaalpositie, ook daar twee nieuwe maar zeker niet onbekende gezichten. De eerste luistert naar de naam is Pepijn Kooijmans. Pepijn woont van alle spelers het dichtste bij De Misse, is lang geleden bij onze Donki Sjot met volleyballen begonnen en heeft het nu tot het eerste geschopt. De andere diagonaal, die net als Pepijn de overstap vanuit Heren 2 maakt, is Jeroen Gollenbeek. Ondanks dat hij over de power beschikt is Jeroen een speler die bekend staat om zijn bekeken/ geslepen spel. Met deze twee aanvallers op de diagonaal positie weet de blokkade en verdediging nooit wat ze te wachten staat en zullen ze geregeld denken “die hadden we toch kunnen hebben”. Onze reactie daarop zal zijn “dan had je hem gewoon moeten pakken”.

Daan Smulders Small
Daan Smulders

En dan “last but not least” onze libero. Ook hier treffen we een speler aan die vorig seizoen in Heren 2 speelde, hij luistert naar de naam Daan Smulders. Waar Daan vorig seizoen als passer-loper in het veld stond gaat hij zich komend seizoen toeleggen op uitsluitend het passen en verdedigen. Omdat hij keer op keer laat zien dit onderdeel van het spel goed te beheersen zijn we ervan overtuigd dat met hem in het achterveld, tegenstanders tot het uiterste moeten gaan om de bal bij ons op de grond te krijgen.

Met bovenstaande spelers hebben een team staan wat niet direct voor het kampioenschap mee zal gaan spelen. Omdat het team nog aan elkaar zal moeten wennen kunnen we ook best wat opstartproblemen hebben. Maar we hebben er vertrouwen in dat gedurende het seizoen dit team goede middenmoter gaat worden die, als de puzzelstukjes in elkaar vallen, links en rechts kan gaan stunten. En met de steun van het trouwe Dungense publiek wordt het sowieso voor ieder tegenstander een hele uitdaging om de punten vanuit De Misse mee naar huis te nemen. Wij hebben er zin in!

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website