hlb van daal ds logo 400px 1

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van 2019. De eerste seizoenshelft was er een met pieken en dalen waarin HLB geteisterd werd door blessures. Na de mooie overwinning van vorige week begonnen de Dungense vol goede moed aan de warming-up. Tegenstander van vandaag was Inter Rijswijk, directe concurrent van HLB in de onderste regionen van de ranglijst. De selectie van Rijswijk is flink aangepast ten opzichte van vorig seizoen maar mag zeker niet onderschat worden.

HLB werd in eigen huis meteen onder druk gezet door Inter Rijswijk. De bezoekers hadden een duidelijke serveeropdracht meegekregen en voerden deze goed uit. Hiermee slaagden ze erin om de pass van HLB te ontregelen. Halverwege de set lukte het Rijswijk om een klein gaatje te slaan. HLB had haar antwoord klaar en begon stevig te serveren. Onder begeleiding van een sterk serverende Jesse Kling werd de achterstand weggewerkt. HLB pakte een voorsprong van 20-18 en leek het lek boven te hebben. Helaas begon het schip daarna meteen te zinken. Dankzij een lastige float service wist Inter Rijswijk zes punten op rij te maken. Hierdoor zag de stand er ineens een stuk minder rooskleurig uit voor de Brabanders, 20-18 werd 20-24. Rijswijk haalde de eerst set daarna zakelijk binnen met een stand van 25-21.

Na deze eerste set was HLB het helemaal kwijt. In de volgende twee sets waren de mannen van HLB voornamelijk tegen zichzelf aan het spelen. De buitenaanvallers van Rijswijk waren in topvorm en scoorden er stevig op los. HLB slaagde er niet in deze aanvallers te stoppen en begon zelf fout op fout te stapelen. Ook de wissels en time-outs hadden niet het gewenste effect. Het Dungense slagschip van vorige week leek nu meer op de Titanic. Het lukte niet om het Rijswijkse (ijs)blok te ontwijken waardoor er niks meer te redden viel aan de kant van HLB. De laatste twee sets gingen met ruime cijfers verloren en HLB verloor de wedstrijd met een duidelijke 3-0.

Heren 1 sluit het jaar af in mineur, maar heeft nu wel twee weken rust om op te laden en de blessures te laten herstellen. Op 11 januari 2020 begint HLB aan de tweede helft van het seizoen. De mannen spelen dan uit in Apeldoorn tegen SV Dynamo. Heren 1 wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar en hoopt jullie in het nieuwe jaar nog vaak te zien in sporthal de Misse!

 

HLB Together We Make It Happen v1

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website