hlb van daal ds logo 400px 1

Op zaterdag 14-12 speelde Dames 1 de laatste wedstrijd van 2019. De tegenstander van die dag was VCN Dames 3. Dit team is niet onbekend voor Dames 1 en de vorige keren waren altijd spannende wedstrijden.

Het team kampte afgelopen week met enkele blessures. Hannah van Lith moest de hele wedstrijd aan de kant blijven vanwege een enkelblessure en anderen, die gelukkig wel konden spelen, hadden afgelopen week problemen.

De eerste set werd gestart met Bieke Kooijmans, Maaike Pels, Salina Nijkamp, Iris Verhoeven, Karen Broeren, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Dames 1 leek een beetje onwennig aan de wedstrijd te beginnen en het was stuivertje wisselen tussen beide teams. Pas halverwege de set kon Dames 1 een kleine voorsprong nemen, deze werd niet meer afgegeven en de eerste set werd met 25-21 gewonnen.

In de tweede set was het VCN dat een kleine voorsprong pakte. Op de service van Bieke Kooijmans kwam Dames 1 weer op gelijke hoogte. Dames 1 voerde de servicedruk op en de voorsprong begon op te lopen. Nadat de servicedruk beter begon te lopen, begon Dames 1 ook beter in het spel te komen. Aan het net begonnen de aanvallen te lopen en afwisselend harde en goed geplaatste ballen. De tweede set werd met 25-20 gewonnen.

Bij de setwissel werd gezegd dat ondanks de 2-0 voorsprong de overtuiging in het spel van Dames 1 ontbrak. Dames 1 begon niet sterk aan de derde set en Medi Goossens kwam in het veld. Punt voor punt knokte Dames 1 zich terug. Een goede serviceserie van Marit Keuning zorgde voor een 14-7 voorsprong op het bord. Dit werd niet meer afgegeven. Iris Verhoeven kwam in het veld en zorgde met hard geslagen ballen voor het vergroten van de voorsprong. De set werd met 25-12 gewonnen.

De overwinning was een feit, maar Dames 1 wilde ook dat laatste punt pakken. Helaas was VCN ook van plan om de laatste set te winnen. Met een goede servicedruk werd de pass van Dames 1 onder druk gezet en aan het net begonnen de fouten zich op te stapelen. De voorsprong van VCN werd groter. Verschillende wissels werden doorgevoerd, Sjakkie Donkers kwam erin op midden, Salina Nijkamp als passer-loper. Het spel werd beter, maar de achterstand was te groot voor Dames 1 om de set nog binnen te halen, 19-25.

Een 3-1 overwinning en daarmee 4 punten voor Dames 1. Dames 1 staat nu vijfde op de ranglijst. De groei van het afgelopen half jaar was groot en als de dames deze stappen doorzetten kan er nog veel behaald worden in de tweede seizoenshelft.

De eerst volgende wedstrijd van Dames 1 is op 11 januari om 15.30 tegen Trivos Dames 1 in Wijchen. Dames 1 won de vorige keer met 3-1 en hoopt dit te herhalen in Wijchen. Dus kom in het nieuwe jaar Dames 1 aanmoedigen en help ze naar de eerste overwinning van 2020.

Voor nu wenst Dames 1 iedereen prettige kerstdagen en een sportief 2020!

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website