hlb van daal ds logo 400px 1

Afgelopen zaterdag is HLB afgereisd naar de Domstad voor de wedstrijd tegen Protos heren 1. De studenten uit Utrecht zijn nieuw in de topdivisie en hebben net als HLB twee punten gehaald uit twee wedstrijden. Er hing een prima sfeer in de sporthal en er werd luidkeels gezongen en getrommeld door het Protos-publiek. Omdat Wouter helaas niet inzetbaar is trok Max het liberoshirt aan. Verder werden Jesse, Steijn, Rens, Lars, Dursley en Luuk het veld in gestuurd.

De eerste set werd goed gestart door HLB. Met veel servicedruk werd Protos meteen onder druk gezet. Er werden weinig fouten gemaakt aan de kant van HLB waardoor er snel een voorsprong op het scorebord stond. Blokkerend en verdedigend stond iedereen zijn mannetje waardoor de set overtuigend werd gewonnen met 25-15. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor HLB na de eerste set.

Protos gaf zich echter niet zomaar gewonnen en begon vol goede moed aan de tweede set. HLB ging iets minder spelen en slaagde er niet meer in om Protos goed onder druk te zetten. Er slopen wat slordigheden in het spel van de Dungenaren waar Protos dankbaar gebruik van maakte. Protos won deze set met een stand van 25-19.  

In de derde set herpakte HLB zich weer. De energie uit de eerste set kwam weer terug en er werden mooie punten gescoord. Het publiek van Protos werd een stuk stiller toen HLB een flinke voorsprong nam richting het einde van de set. Deze voorsprong was zo royaal dat het eigenlijk niet meer fout kon gaan voor de Brabanders. Toch werd het nog spannend in deze set. Protos vocht zich weer op gelijke hoogte tot 20-20 waarna de big points aan de beurt waren. HLB hield het hoofd koel en wist deze stand om te zetten naar 24-20. De studenten uit Utrecht maakten nog een punt maar daarna werd de set gewonnen door HLB met 25-21. 

HLB was nog maar een set verwijderd van de eerste 3-punter van het seizoen. Deze set ging gelijk op en het was HLB dat op het einde een gaatje wist te slaan naar 23-21. Door een aantal onnodige fouten lukte het Protos om gelijk te komen. De mannen van Protos drukten door en wonnen de set waardoor een beslissende vijfde set noodzakelijk was.

De mannen van HLB begonnen erg zwak aan de laatste set en keken meteen tegen een achterstand van 4 punten aan. Donkere wolken pakten zich samen boven kamp HLB. De kopjes gingen hangen en de energie ebde weg. Het publiek ging nog een laatste keer achter Protos staan. Protos maakte geen fout en won de laatste set en hiermee ook de wedstrijd. HLB had gehoopt om met drie punten de bus naar Den Dungen in te stappen maar moet genoegen nemen met een punt.

Gelukkig staat komende zaterdag alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Heren 1 speelt dan thuis tegen DIO Bedum. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal de Misse. Tot dan! 

 

HLB Together We Make It Happen v1

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website