Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 maatje te groot voor Vollido

Op zaterdag 3 februari speelden wij een uit wedstrijd tegen Vollido DS1 in Hendrik Ido Ambacht. Het was al weer onze vierde achtereenvolgende uit wedstrijd, maar dat doet ons gelukkig niets! Velen ouders waren met ons meegekomen en dat zorgde voor een gezellige sfeer op de tribune. Bedankt supporters!

Nadat we met een compleet dames 2 lekker hadden ingespeeld, konden wij aan de wedstrijd beginnen. 

In de eerste set mochten Zoë en Loes starten op de passer-loper positie, Anouk en Noor op het midden, Lobke als diagonaal speelster, Julia als spelverdeelster en Marloes op de libero positie. Vanaf het begin van de set werden ieders taken prima uitgevoerd en werd er degelijk gespeeld. Lobke bracht ons onder andere op een voorsprong door een mooie service beurt waarna we het met goed samenspel af konden maken met 15 - 25. 

We waren het er over eens dat we met wat meer enthousiasme mochten gaan spelen in de tweede set. Dit is vaak in een wedstrijd tegen de nummer 12 een lastige opdracht. Helaas kregen wij dan ook ons eigen niveau niet te pakken en begonnen onnodige fouten te maken waar de tegenstander van profiteerde. Het ging gelijk op en José besloot een aantal wissels toe te gaan passen. Gwyneth kwam in het veld voor Julia, Solfee op het midden voor Noor, en Susan voor Zoë op de passer- loper positie. Uiteindelijk hadden wij de langste adem en wonnen de set op het nippertje met 22 - 25.

Dames 2 was wakker geschud en was niet tevreden met het eigen speelniveau. Hier moesten we even verandering in gaan brengen. Met Anne, Susan, Loes, Gwyneth, Anouk, Solfee en Marloes begonnen we aan de 3e set. Er werd steady gespeeld. Een mooie service reeks van Anne bracht ons dit keer op een voorsprong. De setups werden goed verdeeld en het lukte ons om er bovenop te komen. Met leuke omloop balletjes van onze midspeelsters wist de tegenstander geen raad. Noor werd aan het eind van de set nog gewisseld voor Anouk en we wonnen de set met 13 - 25.

De 4e set werd gestart met Zoë, Susan, Anne, Julia, Noor, Solfee en Marloes. Voor minder dan 5 punten waren wij zeker niet gekomen. Dat betekent dat de laatste set nog gewonnen moest worden. Hoe zullen we dat gaan doen? Noor had een goed idee! 'Ik serveer wel even een stuk of 15 ballen'. Ja joh, en ze deed het hoor! Van 2-4 tot een stand van 3-19 steelde Noor de show. Volldio wist de service van Noor maar niet onder controle te krijgen, wij waren scherp aan het bet en grepen onze kansen. Met 5 - 25 wonnen wij ook de vierde set.

5 punten nemen wij mee naar huis vanuit Hendrik Ido Ambacht! Wat betekent dat we op dit moment (nog steeds) op de tweede plek in de competitie staan. Maar of we dit vol kunnen houden, dat zal blijken. 

De komende 3 weken hebben wij helaas geen wedstrijd maaaaar; op zaterdag 3 maart zijn wij om 12.45 uur (let op: dit is een andere tijd dan normaal), weer thuis in de misse te bewonderen! Tot dan.

Marloes

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website