Betrokken
Weten wat er speelt in je club

2 Punten voor dames 2 in superspannende wedstrijd

Op zaterdag 16 december speelde Dames 2 haar laatste competitiewedstrijd van het jaar 2017. De tegenstander was Sliedrecht D4, die nummer 4 stond op de ranglijst. Met onze derde plek beloofde dat dus een spannende wedstrijd te worden! Anouk de Bie kon vandaag helaas niet meedoen vanwege een oorontsteking, maar gelukkig kon Karen Broeren uit Dames 4 ons vandaag versterken. Kaat, bedankt dat je mee ons mee wilde spelen vandaag!

De eerste set startte met Julia als spelverdeelster, Anne op de diagonaal, Solfee en Karen op het midden, Loes en Suus als passer-lopers en natuurlijk onze libero Marloes. De wedstrijd ging heel gelijk op, met ook veel lange rally’s. Zelfs de scheids zei tijdens het fluiten: “Nou, wat een mooie rally’s dames!” Tot de 18 punten bleef het spannend, maar we kregen daarna een aantal mooie services van Sliedrecht, die we lastig onder controle kregen. En als de pass goed was, lukt het niet vaak genoeg om het af te maken aan het net. De eerste set was voor Sliedrecht met 20-25.  

Tijdens de tweede set keken we al snel tegen een 6-1 achterstand aan, door een sterke service van Sliedrecht en goed verdedigend werk aan hun kant. Toch lieten we onze koppies niet hangen, en werd er hard geknokt voor elk puntje. Helaas lukt het net niet om de set naar ons toe te trekken: 23-25.

Balen, 2-0 achter. Maar ja, vorige week hadden we toch zeker ook nog gewonnen na een 2-0 achterstand?! Daar gingen we nu ook voor! Julia wist ons vroeg in de set op een voorsprong te zetten met maar liefst 3 (!) aces, mooie korte services. Ook Karen kwam echt op stoom door mooie ‘viertjes’ te spelen. We bleven knokken voor de punten en trokken deze set naar ons toe met 25-21.

De vierde set beloofde dus echt spannend te worden! Hoe we het precies voor elkaar kregen weten we (nog) niet (misschien woensdag tijdens de teambespreking… J), maar we bleven in elk geval gaan voor ieder punt en wisten lange rally’s naar ons toe te trekken. Met z’n allen werd veel karakter getoond en daardoor wisten we ook deze set te winnen met de spannende eindstand van 25-23.

Op naar de 5e en laatste set. Sliedrecht dwong ons al snel op een ruime achterstand. Ook in deze set knokten we ons terug naar slechts één punt verschil. Helaas was Sliedrecht toch nét wat effectiever aan het net, waardoor zij de laatste set naar zich toe wisten te trekken met 13-15.

Helaas een 3-2 verlies tegen onze directe concurrent, maar wel een mooie wedstrijd waarin we met z’n allen hard hebben gewerkt. En om nog even de scheids te citeren: “Jullie mogen trots zijn hoor, jullie komen er wel”. Mooie woorden om 2018 goed mee te beginnen. Op 13 januari is onze eerstvolgende wedstrijd tegen VOKO in Oosterhout om 17:00. Tot dan!

Susan

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website