Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 HLB van Daal gaat internationaal

Op zaterdag 9 december speelde HLB van daal DS Dames 2 tegen VV Stevo Dames 1 in Axel (Zeeuws Vlaanderen). Het was een hele rit om er te komen, in totaal hebben we 147 kilometer en 1 uur en 46 minuten gereden. Door België was de kortste weg, alleen moesten we daar wel tol betalen…

Helaas misten we deze week 2 sterke spelers, Zoë Ücerler en Loes van den Broek. Het team was daardoor niet heel uitgebreid en hadden we maar 2 passer-lopers. Daarom trainde Anne Schenk deze week ook mee als passer-loper.

De eerste set werd er erg hard gewerkt, maar het lukte gewoon niet. We konden de gaten bij de tegenstander niet goed vinden en de opdrachten die we kregen aan het begin van de wedstrijd werden niet goed uitgevoerd. We hebben de dubbele wissel gedaan, hierdoor kwamen we nog wel wat terug en hebben we uiteindelijk de eerste set met 23-25 verloren.

De tweede set ging al een stuk beter, maar nog niet wat we wilden. Het liep erg gelijk op met de puntentelling, we konden goed bijblijven. De opdrachten werden beter uitgevoerd en de teamgenoten aan de kant waren enthousiast mee aan het doen!! Lobke Smits had een aantal goede service reeksen en Anne Schenk sloeg lekker door het blok heen. Helaas hebben we deze set verloren met 22-25.

De derde set was ineens heel anders. Er werd met meer variatie gespeeld en we hadden beter inzicht op de tegenstander. We kregen door dat we veel punten scoorden via het centrum. Daar heeft Gwyneth ook heel veel gescoord. Er werd erg goed gecommuniceerd in het achterveld en het enthousiasme van het team was erg hoog!! Aan het einde was het heel erg spannend, we stonden 29-28 voor en Anouk de Bie maakte de set heerlijk af met haar killblock.

In de vierde set hadden we de smaak te pakken, we zaten helemaal in de wedstijd en waren enorm gedreven, want we gingen niet bijna 2 uur rijden om te verliezen!! De tegenstanders probeerde steeds maar Anne eruit te serveren, maar dit is hen niet gelukt. Anne heeft het heel goed volgehouden!! Iedereen was enthousiast en we zaten in een lekkere flow. Suzan, Anne en Marloes hebben achter in het veld een hoop mooie ballen gehaald, goed gedaan meiden!! We wisten dit vol te houden en hebben de set gewonnen met 25-19.

In de vijfde set ging het nog steeds heel erg goed. We hielden onze concentratie en dat heeft enorm geholpen. We waren zo gebrand om te winnen, dat het goed bleef gaan. Toch was het nog even spannend of we het zouden halen. Anouk heeft een aantal hele mooie ballen geslagen! En ja hoor, deze set hebben wij gewonnen met 15-12.

We hebben de wedstrijd gewonnen, ook al was de scheidrechter de man van een van onze tegenstanders. De doortikballen van Gwyneth, de service van Suzan en Lobke, de mooie ballen van Anouk en het enthousiasme langs de kant hebben er mede voor gezorgd dat we deze geweldige wedstrijd hebben gewonnen!!

Aanstaande zaterdag 16 december spelen wij om 14:45 tegen Sliedrecht sport D4. Wij zouden het superleuk vinden als je ons komt aanmoedigen! Zie je dan!!

Solfee

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website