Betrokken
Weten wat er speelt in je club

5 punten voor Dames 2 in uit/thuiswedstrijd

Op zaterdag 7 oktober speelde Dames 2 haar derde competitiewedstrijd van seizoen 2017-2018. De wedstrijd tegen VVS’92 D1 uit Vlissingen stond ingepland als een uitwedstrijd, maar omdat zij geen beschikking hadden tot hun sporthal, werd deze ‘uitwedstrijd’ in de Misse gespeeld. Dat scheelde voor ons in elk geval zo’n 1,5 uur rijden richting Zeeland, maar ook een hele rustige sporthal wat volleybal betreft. Gelukkig waren er veel ouders, opa’s en oma’s, kinderen en vriendjes om ons aan te moedigen (dank allemaal!! J), waardoor er toch een gezellige sfeer was rond de wedstrijd.

Helaas was Zoë vandaag niet inzetbaar voor Dames 2, omdat zij met Dames 1 een uitwedstrijd speelde in Spijkenisse. Noor is gelukkig weer (bijna) hersteld van haar schouderblessure, en kon vandaag in elk geval meedoen met het warmlopen en inspelen. Hopelijk is zij volgende week weer helemaal volledig inzetbaar! De voorbespreking was kort maar krachtig: we weten niet veel over de tegenstander, dus we moeten vooral inzetten op ons eigen spel. Met z’n allen blijven werken, en in elk geval beginnen met een goede servicedruk. De opdracht was duidelijk!

De eerste set startte met Gwyneth als spelverdeelster, Lobke op de diagonaal, Solfee en Anouk op het midden, Loes en Suus als passer-lopers en natuurlijk onze libero Marloes. Wij mochten starten met de service als ‘uitspelende partij’. De eerste set startte nog een beetje voorzichtig, waardoor de stand heel erg gelijk op ging. Maar daar kwam Gwyneth met een hele mooie servicebeurt (3 directe punten), waardoor de stand snel 13-18 was in ons voordeel. VVS liet het daar niet bij zitten, en bleef ook goede services afleveren. We kregen iets meer moeite met punten maken aan het net, waardoor VVS op gelijke hoogte kwam met Dames 2. Het lukte ons om het hoofd koel te houden en de laatste beslissende punten te maken: 22-25 voor Dames 2!

Tijdens de tweede set was het zaak om VVS niet te veel in de wedstrijd te laten komen. Solfee was goed op dreef met haar service, die 3 directe punten opleverde. Dat is wel een fijne voorsprong! Marloes, Loes en Suus hadden de services van VVS goed onder controle, maar toch kwam VVS weer wat dichter bij. Tijd voor een wissel: Julia naam de spelverdelerspositie over van Gwyneth. Onder de leiding van Julia liepen we vervolgens uit van 9-13 naar een overtuigende setwinst van 16-25.

In de 3e set kwam Anne in het veld op de plek van Lobke. Anne liet zien dat ze van moeilijke ballen nog prachtige punten kan scoren! Ook Julia wist van wat mindere passes toch nog mooie set-ups op het midden te maken. Ook deze set trokken we naar ons toe met een nog overtuigendere setstand 12-25.

Nu nog de vierde set, op naar de vijf punten! We wisten uit eerdere uitslagen van VVS’92 DS1 dat zij in staat zijn om de laatste set toch te kunnen winnen, dus we waren erop voorbereid dat zij ook voor deze set zouden knokken. Loes was in deze set goed op dreef met prachtige services (de ene in de linkerhoek, de volgende net zo makkelijk in de rechterhoek) én aanvallen vanaf de driemeter lijn. Met mooie rally’s over en weer was het duidelijk dat VVS vandaag niet langs Dames 2 zou komen: ook deze set was in the pocket: 18-25.

Onze 2e 4-0 overwinning op rij! Dat maakt dat we nu op plek 2 van de ranglijst staan, al valt er nog niet zoveel over te zeggen na pas 3 wedstrijden….

De volgende wedstrijd van Dames 2 is volgende week zaterdag 14 oktober om 14:45 in de Misse. We zouden het heel leuk vinden als er weer zo’n grote groep fans ons komt aanmoedigen! Het belooft in elk geval een spannende wedstrijd te worden tegen RVC/Libanon ’50 DS1 uit Rotterdam: zij staan nu eerste op de ranglijst met 14 punten uit 3 wedstrijden… drie punten verschil met ons… spannend!
Tot volgende week om 14:45! Suus

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website