Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 verslag eerste twee wedstrijden

Zaterdag 30-09-2017

Vandaag hadden we onze eerste thuiswedstrijd tegen Voko D1. Erg leuk om in de Misse te spelen. Het was al gezellig druk in de sporthal toen we aan kwamen. De voorbespreking hielden we in kleedkamer 4, die was vrij want er was legionella aangetroffen. Dus we hebben onze adem ingehouden en geluisterd naar een korte inspiratie speech van José. Pete had niets toe te voegen. (Zei hij snel en hij stond al bij de deur om meteen daarna weer gezonde lucht in te ademen). We konden mooi op tijd het veld op en na het inspelen begonnen we met in de basis: Gwyneth op sv, Anne als dia, Zoë en Susan op pl, Anouk en Solfee op mid en Marloes als libero. Het ging meteen lekker en voor iemand met zijn ogen had geknipperd, stonden we al met 6-0 voor! Zakelijk maakten ze de set af en de tegenstander kwam niet boven 12 punten uit. Ook de tweede set ging gemakkelijk. Wéér begonnen we met 6-0 en lieten we de tegenstander niet boven de 13 punten komen. Een dubbele wissel voor de vorm: Lobke en Julia kwamen erin en konden meteen lekker meedraaien. In de derde set kwam Loes erin voor Zoë en Julia en Lobke bleven staan. Ook deze set haalden we gemakkelijk binnen 25-15. Hoewel het altijd spannend blijft of je de vierde set hetzelfde niveau blijft houden, was dat vandaag voor ons geen probleem 25-16 en de 4-0 winst voor HLB van Daal dames 2!

Loes

Donderdag 21-09-2017

 

Jaja, vorige week donderdag mochten wij eindelijk beginnen. We hadden er al een aantal oefenwedstrijdjes op zitten, maar vandaag begon het echte werk. Wij gingen met ons elftalletje, coach en mental coach op weg naar Breda. Daar mochten wij het opnemen tegen De Burgst Dames 2. Met al onze energie, fanatisme, 3-man sterk publiek en de kleurige bidons moest het wel een leuke wedstrijd worden. Wij hadden een heerlijke start bij de eerste set, toch kwam Breda voorbij. Helaas werd de eerste set na hard werken toch verloren met 22-25.

De tweede set ging ook lekker, er waren mooie rally's en een goede energie. Het liep best gelijk op, maar HLB maakte een eindsprint en het eindigde met 25-18 winst.

In de derde set werd het spel minder, de pass was niet heel sterk en de ballen werden niet altijd goed afgemaakt. Dit maakt  uiteindelijk een 20-25 verlies.

Zo ging het ook in de vierde set, maar tegen een team met ex-eredivisie / 1e divisie speelsters die net een maatje te groot waren, was het zeker niet slecht. 22-25 verlies was de stand in de 4e set geworden.

Omdat ons team erg gemengd is en we uit vele verschillende teams komen, is de communicatie in het veld nog niet altijd even sterk. De tegenstanders van De Burgst spelen al langere tijd bij elkaar. Zij waren goed op elkaar ingespeeld en wisten dus van elkaar wie welke bal zou pakken en hoe ze hem voor elkaar moesten spelen. Dat is bij ons NOG niet zo!! Al met al was het een heerlijke, spannende wedstrijd met veel fanatisme en energie, maar heeft HLB dames 2 verloren met 3-1 !!

Wij hebben jullie aanmoediging dus nodig zaterdag 30 september om 14:45 uur in De Misse!! 

Hopelijk tot dan.

Solfee

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website