Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 neemt 4 punten mee terug naar Den Dungen!

Op maandag 6 maart speelde dames 2 een belangrijke wedstrijd tegen Volley2B DS1 in Bergschenhoek. 

Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen de nummer 3 op de ranglijst. De thuiswedstrijd tegen deze dames had dames 2 helaas met 3-1 verloren dus wij gingen voor een revanche!

 

De eerste set werd gestart met gwyneth Ouwerkerk, Nadia Willems, Susan Zuidema, Lonneke Smits, Karen Broeren, Romee Cooijmans en Marloes van der Aa. Er werd vlot gespeeld, goed gecommuniceerd en het spel werd prima verzorgd. De sfeer en overtuiging zaten er goed in. Setwinst was voor dames 2 met 17-25.

Ook in de tweede set konden we dit niveau goed vasthouden. We speelden met een goede differentiatie in de aanval, de pass lag prima aan het net en Lonneke zette ook het blok nog eens op de juiste plek. Volley2B werd verrast met dit goed lopende spel van HLB van Daal. Ook de tweede set werd door ons gewonnen. 22-25 was de stand.

Het is al vaak gebleken dat na 2 gewonnen sets de derde set het lastigst is. De opdracht was om ons niveau vast te houden. Helaas hadden we moeite met onze concentratie waardoor met name de service onvoldoende was. Hier hebben we helaas veel onnodige fouten mee gemaakt. Iris Verhoeven werd voor Susan aan het net gewisseld en kon daarmee laten zien wat ze waard is met een aantal prachtige knallers. Het mooiste punt van deze set gaat naar Gwyneth. Zij gaf de spelverdeelster van Volley2B een mooie pay-back met een 2e balletje wat voor ons wél een punt opleverde! Julia kwam er vervolgens voor Gwyneth in om het spelverdelen over te nemen. Richting het eind van de set wisten we ons eigen spel weer terug te pakken, maar dit was helaas net niet op tijd om de set winst binnen te slepen. Wij verloren deze set met 25-21.

Het eind van de derde set beloofde dames 2 weer een mooie start voor de vierde set. Daar gingen we dan ook vol voor! We herpakten onszelf met een mooie service beurt van Nadia en fantastische aanvallen van Iris. Ook Laura bracht met haar service de tegenstander in moeilijkheden. Karen mocht voor Marloes in het veld om Volley2B een groot blok voor te zetten. Op deze manier hebben we met het hele team er voor gezorgd dat ook deze setwinst weer voor ons was. De blunders aan het eind van deze set (ik zeg maar niet van wie) kunnen we dus nu ook snel vergeten. Met 3-1 wonnen wij deze wedstrijd! 

Komende zaterdag 11 maart, staat er wederom een spannende wedstrijd op het programma. Dames 2 speelt om 14.45 uur tegen de nummer 5, Sliedrecht Sport DS 4. Wij hopen natuurlijk op een enthousiast publiek. Tot dan!

Marloes van der Aa

Tags: Dames

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website