Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 schoot eind januari net te kort

Zaterdag 28 januari trad Dames 2 van HLB Van Daal/DS voor de eerste keer aan tegen Volley2B.

Het beloofde in De Misse een spannende wedstrijd te worden, aangezien Volley2B pas nog had gewonnen van DVO 1 en Sliedrecht Sport 4. Omdat het belangrijk was om punten te pakken en ons team niet compleet was door een blessure van Gwyneth Ouwerkerk, hadden we Kadhy Klerkx uit Dames 3 gevraagd om zich bij ons aan te sluiten. Daarvoor bedankt, Kadhy!

Dames 2 begon de 1e set met in de basis Julia van Lieshout, Laura de Bie, Karen Broeren, Iris Verhoeven, Nadia Willems, Marloes van der Aa en libero Romee Cooijmans. Tot 10-12 ging het redelijk gelijk op. Beide teams probeerden veel servicedruk te creëren, wat leidde tot veel servicefouten aan beide kanten. Volley2B wist als eerste de service onder controle te krijgen en liep zo uit naar 12-15. Tijd voor een time-out! Dit pakte goed uit: HLB Van Daal wist zich terug te vechten tot een voorsprong van 20-17. Volley2B bleek een beweeglijk en goed verdedigend team, wat maakte dat wij voor het scoren van onze punten drie tot vier pogingen nodig hadden, voordat het echt een punt was. Hierdoor konden we helaas de voorsprong niet vasthouden en werd het eerst nog spannend tot 23-23 om vervolgens de set alsnog af te geven met 23-25.

De 2e set was ten opzichte van de 1e set een heel verschil. In het begin gingen we weer gelijk op, maar door een goede pass, goed serveren en goed blokkeren (waaronder een paar mooie kill-blocks van Karen) wisten wij ons naar een voorsprong te vechten en deze door te zetten tot een setwinst van 25-19. Dit smaakte naar meer!

Voor de 3e set maakten we de afspraak om door te gaan zoals we speelden in de 2e set. Maar hoe anders ging dit! Al snel keken wij tegen een achterstand aan van 2-7. Toch wisten wij ons terug te vechten naar 8-7. Hierna lukte het ons en Volley2B niet om een voorsprong te pakken en bleef het spannend tot het einde. Er werd nog een dubbele wissel toegepast en er werd verder doorgewerkt naar een voorsprong van 24-22. Helaas gaven we die toch nog af en werd het 24-26 voor Volley2B.

Dit was behoorlijk balen. Toch moest de knop om. Om de winst nog binnen te slepen moest de 4e set gewonnen worden. We moesten weer scherp beginnen en kijken of we meteen een voorsprong konden opbouwen. Tot halverwege de set wisten we iedere keer een voorsprong te houden van twee à drie punten. Vanaf 15-15 ging het weer gelijk op. We moesten blijven vechten voor de punten, want ze werden nog steeds niet zomaar cadeau gegeven. Ook nu werd de dubbele wissel weer toegepast om extra aanvalskracht aan het net te krijgen. Helaas was het niet genoeg en verloren we de set met 20-25.

Helaas dus een met 1-3 verloren wedstrijd. Dames 2 heeft daarin weliswaar mooi volleybal laten zien, maar het was net te weinig om te winnen.

Tags: Dames

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website