Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Verlies voor Dames 2 ondanks hard werken

Zaterdag 21 januari mocht Dames 2 aantreden voor de tweede wedstrijd van de tweede seizoenshelft in het altijd gezellige (ja toch?) Rotterdam tegen Volley Zuid 1.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, Volley Zuid is namelijk de nummer 1 in onze poule. Tijdens de thuiswedstrijd hebben we met 3-1 verloren van deze Rotterdamse dames, dus we hadden dan ook wat goed te maken. Na onze gewonnen wedstrijd van vorige week hadden we genoeg vertrouwen om er vandaag een mooie wedstrijd van te maken.

We begonnen met Gwyneth Ouwerkerk op de spelverdeling, Iris Verhoeven en Susan Zuidema als passer-lopers, Marloes van der Aa op de diagonaal, Karen Broeren en Lonneke Smits op het midden en natuurlijk Romee Cooijmans als libero. We begonnen direct fel aan de wedstrijd, de flow zat er echt in! Het lukte Iris om zelfs oplosballen keihard direct op de grond bij Volley Zuid te krijgen. Mede door een aantal mooie servicereeksen kwamen op een voorsprong van 11-6. Volley Zuid voerde vervolgens de servicedruk op, waarop wij meerdere malen geen antwoord hadden. Ondanks een time-out van coach José Vernooij lukte het Volley Zuid om ons onder druk te blijven zetten. Ondertussen werd door iedereen in het veld hard gewerkt om alle ballen van de grond te houden. Helaas wat het net niet voldoende voor de setwinst: 25-20 in het voordeel van Volley Zuid.

Ook in de 2e set blijven we hard werken voor elke bal. Onze servicedruk gaat weer omhoog en aan het net weten we ook vaak via de handjes van Volley Zuid te scoren. Ook in deze set krijgen we weer een flinke servicedruk van Volley Zuid tegen, maar nu lukt het ons om de pass goed te verzorgen. Dat blijkt voldoende voor de setwinst: 23-25 voor ons!

In de 3e set lopen we al snel tegen een 5-0 achterstand aan, wederom door een goede service van onze tegenstander. We werken hard om de ballen van Volley Zuid van de grond te houden. Helaas maken we zelf te veel servicefouten en ook lukt het niet goed om de pass netjes bij Gwyneth af te leveren. We moeten deze set onze meerdere erkennen in de Rotterdamsen en verliezen met 25-15.

Uiteraard is het nu zaak om de 4e set wel binnen te slepen! We gaan weer met de volle motivatie het veld in. Ook nu lopen we de benen onder ons lijf vandaan. Na een flinke servicereeks tegen, scoort Nadia Willems een prachtig punt via de handen... Maar de scheids beslist anders en geeft deze bal uit, waardoor de servicereeks van Volley Zuid door mag blijven gaan. De foutenlast aan onze kant is net te hoog om nog terug in de wedstrijd te komen, we verliezen ook deze set met 25-21.

Helaas nemen we maar één punt mee terug naar Den Dungen, maar ondanks dat kunnen we tevreden terugkijken op deze wedstrijd; we hebben een goede wedstrijd gespeeld. Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt en we hebben mooi volleybal laten zien, maar Volley Zuid was net een maatje te groot voor ons. Dank aan de supporters die zijn meegereisd naar Rotterdam, het is altijd fijn om met steun van ons eigen publiek te spelen!

Over een week staat voor Dames 2 wederom een spannende pot op het programma, als we thuis tegen Volley2B 1 spelen, de nummer 3 van de ranglijst. Deze tegenstander hebben we in de eerste helft van de competitie niet getroffen, omdat deze wedstrijd is verzet naar 6 maart, ook voor ons dus een nieuwe tegenstander. We beginnen zaterdag 28 januari om 14.45 uur in De Misse. Komen jullie ons dan aanmoedigen?

Tags: Dames

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website