Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 kan zegereeks niet voortzetten

Zaterdag 8 oktober mocht Dames 2 van HLB Van Daal/DS in De Misse aantreden tegen Volley Zuid 1.

Vanwege afwezigheid van Susan Zuidema en Laura de Bie hebben we de hulp ingeschakeld van Hannah van Lith en van Eefje Groenendaal. Bedankt, dames!

Ook Volley Zuid uit Rotterdam was voor ons een onbekende tegenstander. We wisten niet wat we konden verwachten; zij hadden hun eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen. Het bleek een team met veel lengte te zijn. In de warming-up lieten ze zien dat ze die lengte ook goed gebruiken. Tijdens het inslaan kwamen de meeste ballen binnen de drie meter terecht.

We begonnen de wedstrijd met in de opstelling Gwyneth Ouwerkerk, Marloes van der Aa, Karen Broeren, Lonneke Smits, Iris Verhoeven, Hannah van Lith en Romee Cooijmans. Hoewel sommigen van ons veel respect voor die lange dames hadden en moeite hadden om hun normale niveau te halen, ging de eerste helft van de 1e set ons makkelijk af. We stonden continu enkele punten voor, maar konden niet echt weglopen. Toen de dames uit Rotterdam aan de zaal en ons team waren gewend, ging de druk erop. Onze passes kwamen niet meer aan bij spelverdeelster Gwyneth en daardoor moesten de aanvalsters op de buitenkanten extra aan de bak. Onze mids kwamen niet meer aan aanvallen toe. Ook wij probeerden meer druk in de service te zetten, maar dat resulteerde in maar liefst acht foute services. Zodoende kon Volley zuid makkelijk de 1e set binnenhalen met 20-25.

Bij de 2e set kwam Eefje Groenendaal erin voor Iris, maar dat maakte nog niet het verschil; we bleven een beetje achter de Rotterdamsen aan lopen. Totdat Marloes dacht: nu is het mooi geweest, en in één geweldige servicebeurt met maar liefst 7 directe punten en 4 indirecte Volley Zuid volledig uit de set blies. Wat hun coach ook bedacht aan time-outs, wissels enz., men wist zich geen raad. En wij haalden deze set met 25-15 binnen!

Het niveau van de 2e set konden we in het 3e bedrijf niet doortrekken. Ondanks dat we enkele keren met goede servicebeurten en mooie aanvallen weer langszij kwamen, liepen we constant achter de feiten aan. En wat coach José Vernooij ook probeerde, bv. de dubbele wissel, het mocht niet baten. De set ging dan ook met 20-25 verloren.

In de 4e set bracht José enkele frisse krachten in: Julia van Lieshout kwam voor Gwyneth en Iris voor Eefje. En vol vuur gingen we er weer tegenaan om er nog een 5e set eruit te slepen. Geen van beide teams kon echt afstand nemen van de ander. Tegen het eind leken de Volley Zuid de set binnen te halen, maar een laatste grote krachtsinspanning bracht HLB Van Daal weer langszij op 23-23. Uiteindelijk viel het kwartje voor ons de verkeerde kant op: 24-26 en was een 3-1 nederlaag een feit. Een wedstrijd met mogelijkheden voor de winst ging verloren; erg jammer!

 

De volgende wedstrijd van Dames 2 is op zaterdag 22 oktober. Dan mogen zij om 14.45 uur in De Misse aan de bak tegen Forza Schouwen-Duivenland. Zien we jullie dan ook weer?

[Auteur Lonneke Smits]

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website