Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 vecht voor punt

Op zaterdag 9 december speelde Dames 1 tegen VCN Dames 3, een ervaring team uit de competitie. Er werd hard geknokt door Dames 1, dit was uiteindelijk goed voor 1 punt. 

Afgelopen week had Dames 1 nog een aantal tegenslagen te verwerken, Medi Goossens had haar schouder geblesseerd in de vorige wedstrijd en wist nog niet of ze alles mee kon spelen. Romee Cooijmans is ook weer op de weg terug en we hopen dat ze deze week weer mee kan trainen. Luuk Jothmann en Marcel Vink hadden beide een ander team om te coachen dit weekend, dus was er voor Dames 1 de vijfde (!) coach dit seizoen, Lily Vercruijsse. In haar jonge jaren gespeeld bij Donki Sjot en dus een oude bekende. Dit seizoen al bij bijna alle wedstrijden geweest om haar dochter Medi Goossens te zien spelen. Lily heel erg bedankt dat je dit wilde doen voor ons!

De eerste set had Dames 1 moeite met de servicepass, daardoor was het lastig om tot een eigen aanval te komen. Ook een eigen service serie kwam er niet goed door. Hierdoor leek Dames 1 achter de feiten aan te lopen en bleef er constant een achterstand op het bord te staan. Er werd hard gewerkt, maar de dames kwamen net te kort. Met 25-19 werd de eerste set verloren. 

De tweede set wilde Dames 1 beter van start gaan, helaas ontstond er een snelle achterstand op het bord. Dames 1 kreeg het niet voor elkaar om het eigen spel te spelen. Hierdoor leek het meer alsof de dames tegen zichzelf aan het spelen waren dan tegen VCN. Bij 16-6 was de maximale voorsprong voor VCN bereikt, en bij 19-10 had Dames 1 de grens van 10 punten bereikt. Maar hier leek het tij te keren. Eefje Groenendaal zorgde met een uitstekende servicebeurt dat Dames 1 weer terug in de wedstrijd kwam. Alle speelsters wilden hard voor elkaar werken en vrijwel alle ballen werden van de grond gehaald. Dames 1 kwam met deze fantastische inhaalrace zelfs als eerste op set punt 23-24. Helaas kwam VCN hier nog overheen en met 29-27 wisten zij deze set nipt te winnen. 

In het begin van de derde set leek Dames 1 hier even van vanslag te zijn. Want opnieuw was het VCN die voor een eerste voorsprong zorgde. Ditmaal bleef het beperkte dan in de vorige set, maar het was desondanks een ruime marge. Dus opnieuw moest Dames 1 een inhaalslag maken, en opnieuw lukte dit. Dames 1 kwam langszij toen de twintig punten naderde. Helaas kon VCN nog een tandje bij zetten en wisten ze met 25-22 te winnen. 

Maar iets wat Dames 1 maar al te goed kan, is om dan die laatste set toch nog te pakken. En dat was in deze set opnieuw het doel. Hiervoor moest wel vanaf het begin van de set alles kloppen, om ervoor te zorgen dat VCN niet opnieuw een voorsprong pakte. Hiervoor moesten de dames een goede servicepass leveren en dan die ballen mooi afmaken. En natuurlijk moest met eigen servicedruk de pass van VCN onder druk worden gezet. En wat de vorige sets niet lukten, lukte nu wel. Dames 1 pakte vanaf het begin van de set de voorsprong en deze werd niet meer af gegeven. Met veel enthousiasme en plezier werkte Dames 1 heel hard voor alle ballen. Nog even werd het spannend, Sophie Donker landde verkeerd en ging door haar enkel. Gelukkig viel het mee en kon ze de wedstrijd afmaken. Met 19-25 won Dames 1 de vierde set en wisten ze toch nog een puntje mee te nemen, door de sneeuw, naar Den Dungen. 

De vechtlust van Dames 1 werd met 1 punt beloond, maar het team had er goed aan gedaan als het in de tweede set ook een extra punt had kunnen pakken. 

Maar er moet alweer vooruit gekeken worden naar de volgende wedstrijd, tevens de laatste wedstrijd van 2017. Dan wordt om 17.00 uur gespeeld tegen VC Volt Dames 1 in de Misse. De teams staan vrijwel allemaal dicht bij elkaar, dus Dames 1 zal er alles aan doen om in deze wedstrijd alle punten te pakken. De tribunes en muziek zullen er weer staan, dus kom allemaal kijken en moedig Dames 1 aan!

 

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website