Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 wint derby

Op zaterdag 25 november speelde Dames 1 de derby tegen Hands Up Dames 1. Een aantal jaar hebben de teams niet op hetzelfde niveau gespeeld, maar nu Dames 1 naar de 2de divisie is gepromoveerd was het weer tijd voor een onderlinge strijd. 

 

Met goede moed en veel zin in de wedstrijd verzamelde Dames 1 zich in de kantine van Hands up. Voor veel speelsters toch wel een vertrouwde plek, aangezien hier vroeger veel wedstrijden werden gespeeld. De kantine vulde zich met meer HLB spelers en supporters, aangezien Heren 2 ook tegen Hands up moest spelen. Tijdens de warming up stroomden de tribunes al vol, zodat mensen die iets later waren, gedwongen werden om te staan.

De eerste set begon Dames 1 sterk met een goede service van Maureen Pennings en Eefje Groenendaal, waardoor al snel een voorsprong van 2-7 op het bord stond. Maar Hands up is een niet te onderschatten team en bleef voor elke bal knokken, wat voor mooie rally's zorgde. De servicedruk bleef een sterk wapen, want ook Maaike Pels had een mooie serie van 6 punten. Dames 1 was als eerste bij de twintig, maar toen wist Hands up weer een aantal punten op rij te maken. Door een goede time-out van Marcel Vink op het juiste moment, wist Dames 1 de eerste set te pakken, met 21-25.

De tweede set verliep voor een groot deel hetzelfde als de eerste set. Met dit keer Sophie Donker die voor een mooie serviceserie zorgde, met ketsers en een ace. Hands-up kon deze set echter beter volgen en zo bleef het verschil tussen beide teams constant en niet meer dan 3 punten. Het was opnieuw Dames 1 die als eerste bij de 20 waren, maar Hands up volgde snel. Dames 1 leek wat nerveus te worden en er werden foutjes gemaakt, waar Hands-up dankbaar gebruik van maakte. Bij het derde setpunt van Hands up was het raak en wonnen ze de set met 27-25.

Het begin van de derde set was voor Dames 1. Met een goede servicebeurt van Eefje Groenendaal. Maar daarbij was de rest van het spel ook goed aan de kant van Dames 1. Een goede passing van Zoë Ücerler zorgde ervoor dat Maureen Pennings de ballen kon verdelen en het blok kon wegspelen. Met omloopballen van Marit Keuning en Sophie Donker werd het blok uit elkaar getrokken. En daarmee waren er voor de passer-lopers Eefje Groenendaal, Maaike Pels en later in set Medi Goossens, meer ruimte om aan te vallen. Maar het zou geen echte derby zijn als Hands up zich niet terug zou vechten in de wedstrijd. Het verschil werd kleiner, tot uiteindelijk een 15-16 voorsprong voor Dames 1. Maar de dames wisten nog wat gas bij te geven en konden de voorsprong vergroten. De set werd met 21-25 gewonnen. 

De vierde set ging in het begin gelijk op, maar een goede servicebeurt van Maartje van Haren zorgde voor een 7-13 voorsprong. En dit deze voorsprong werd niet meer afgegeven. Net als in de vorige set was Dames 1 de bovenliggende partij. En in tegenstelling tot de vorige set wisten ze ervoor te zorgen dat de dames van Hands up niet dichterbij kwamen. Met overtuigende cijfers werd de vierde set gewonnen met 17-25. 

Dat betekende weer een overwinning voor Dames 1 en vier punten die het kanaal over gingen, mee naar Den Dungen. Het was al weer een aantal wedstrijden geleden dat Dames 1 gewonnen had, en de punten waren dan ook zeer welkom. Marcel opnieuw heel erg bedankt voor het coachen!!  Over deze wedstrijd stond een mooi stuk in het Brabants Dagblad van maandag 27-11, het lezen waard. 

Zaterdag 2 december om 17:00 speelt Dames 1 de volgende wedstrijd in De Misse tegen Somas Activia Dames 2. Zij staan op dit moment tweede in de competitie, dus het belooft een zeer belangrijke wedstrijd te worden. De tribunes, de muziek het zal weer klaar staan. Dus we zien jullie dan graag, om Dames 1 aan te moedigen. 

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website