Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Opnieuw 3-1 verlies voor Dames 1

Op zaterdag 18-11 speelde Dames 1 tegen VC Olympia Dames 1. En zoals de titel al doet vermoeden lukte het Dames 1 niet om meer dan 1 punt mee terug te nemen naar Den Dungen. 

 

Dames 1 begon vooraf aan de wedstrijd iets onzeker over het aantal speelsters dat konden spelen, blessures en ziek-zijn gooien roet in het eten. Gelukkig bleek na de warming-up de schade mee te vallen. Romee Cooijmans, Lieke van Bakel en Salina Nijkamp zijn nog steeds geblesseerd, maar de rest kon alweer spelen. 

José en Pete waren het coach-duo voor deze week. Beide heel erg bedankt voor jullie steun tijdens de wedstrijden. We hebben hier veel aan gehad!!

Terug naar de wedstrijd. Vanaf de eerste bal in de eerste set ging het spel gelijk op. Maar waar Dames 1 in andere wedstrijden veel druk kon zetten met de service vlogen de ballen nu te vaak uit. Dit zorgde voor een kleine voorsprong voor VC Olympia. Ondanks de mindere service was het spel van Dames 1 goed. Met sterke aanval en attent spel aan het net haalde Dames 1 punten binnen, met onder andere een mooie bal van Marit Keuning, hard binnen de 3 meter. Het was helaas onvoldoende op de set te pakken. Er werd met 25-23 verloren. 

De tweede set keek Dames 1 al snel tegen een achterstand aan. Het lukte niet om onder een goede servicebeurt van VC Olympia uit te komen. Een achterstand van 9-2 stond op het bord. Maar Dames 1 gaf niet op en toonde veerkracht. De eigen service werd constanter en er kon meer druk worden gezet op VC Olympia. Dames 1 kwam terug in de wedstrijd en bijna wer langszij. Helaas was dezelfde serveerster opnieuw aan de beurt, en kon ze met haar service weer veel druk op de passers zetten. Dames 1 bleef knokken, maar het was helaas onvoldoende, 25-22. 

De derde set kunnen we kort over zijn. Dames 1 haalde niet het eigen niveau en werd door VC Olympia weg gespeeld. Er werd met 25-10 verloren. 

De wedstrijd was daarmee helaas al verloren. Maar opnieuw kon Dames 1 laten zien dat het een veerkrachtig team is. Vanaf het begin van de set was Dames 1 het team dat domineerde. De service, die eerder een stuk minder liep, was weer als vanouds een een sterk wapen. Waarbij Medi Goossens het de libero van VC Olympia zelfs zo lastig maakte, dat ze de service ging koppen... Maar behalve een betere service werd de aanval beter en geplaatster. En het blok werd steeds beter. Maar ondanks dat het beter liep bij Dames 1 speelde VC Olympia ook goed en wisten ze de lagstigste ballen van de vloer te halen. Maar de voorsprong van Dames 1 was groot genoeg en met 16-25 werd de vierde set gewonnen. 

Het was balen voor Dames 1 dat ze het spel van de vierde set niet eerder hadden kunnen laten zien. Maar de getoonde veerkracht om de vierde set te pakken is wel iets waar ze trots op mogen zijn. 

Volgende week staat een derby op het programma. Dames 1 gaat naar Berlicum om te spelen tegen Hands-Up Dames 1. Altijd spannende en leuke wedstrijden. Ditmaal een excuus dat er ver weg wordt gespeeld, dus Dames 1 verwacht volle tribunes met publiek voor HLB Dames 1. De wedstrijd begint om 16:00, dus zorg dat je op tijd bent in De Run en moedig Dames 1 aan. 

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website