Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 verliest met 3-1

Op zaterdag 11 november speelde Dames 1 tegen Havoc Dames 1. Er werd hard geknokt door Dames 1 voor alle punten. Helaas was het onvoldoende en werd de wedstrijd met 3-1 verloren. 

 

Het waren twee turbulente weken voor Dames 1. Waarin trainer/coach Ger van Heugten en teammanager Regine Bressers helaas stopten. Marcel Vink bood aan om het team te coachen. Marcel heel erg bedankt voor het coachen!!

Terug naar de wedstrijd, er moest namelijk nog gespeeld worden. De tribunes zaten weer vol en Dames 1 wilde hen belonen met een leuke pot volleybal.  

De beide teams waren aan het begin aan elkaar gewaagd, waarin allebei de teams met veel service druk speelden. Halverwege de set pakte Havoc een voorsprong ten opzichte van Dames 1 met een aantal punten. Er werd hard gewerkt aan de kant van Dames 1, het was helaas onvoldoende om nog terug te komen in de wedstrijd. En met 19-25 werd de eerste set verloren.

In de tweede set verliep het begin vrijwel hetzelfde als de eerste set, het ging opnieuw gelijk op. Maar waar in andere wedstrijden Dames 1 het verschil kon maken met een aantal service series, lukte dat nu niet. Daar stond tegenover een goede service van Havoc, waarmee de passlijn van Dames 1 onder druk werd gezet. Gedurende de wedstrijd, en dus ook deze set, werd de pass steeds beter. En konden de spelverdelers, Maureen Pennings en Maartje van Haren, de ballen beter verdelen. Maar het was opnieuw Havoc dat als eerste bij de 20 punten was, met een kleine voorsprong op Dames 1. Een goede servicebeurt van Maureen Pennings bracht de spanning nog terug, maar het was opnieuw Havoc die aan het langste eind trok en met 22-25 de set binnen sleepte.

De derde set verliep een stuk minder voor Dames 1. De dames kwamen te moeilijk aan scoren toe, terwijl dit Havoc veel beter afging. Vanaf het begin van de set liep Havoc uit, en hoewel Dames 1 voor alle ballen bleef knokken, lukte het niet om nog in de buurt te komen. Daar kwam nog bij dat Maartje van Haren door haar enkel ging gedurende de set en niet in staat was om verder te spelen. Een enorme domper voor Dames 1. En zeker omdat de blessurebank nu al uit, 4(!) speelsters bestaat. Maar als het meezit kan ze aankomende zaterdag weer mee doen. Terug naar de set, Havoc won deze set met 15-25.

Dit betekende sowieso een verlies voor Dames 1, maar ze wilden niet met 4-0 van de mat geveegd worden. Dus alles werd uit de kast gehaald om deze set nog binnen te slepen. De service begon steeds beter te lopen. En daarbij kregen ze de service van Havoc beter onder controle. Met af en toe een slimme bal werden ook de punten gemaakt en zo wist Dames 1 uit te lopen. Met 25-20 werd de laatste set gewonnen en zo kon er toch nog wat gevierd worden in Den Dungen.

Volgende week, 18 november, speelt Dames 1 om 16:45 in Panningen tegen VC Olympia Dames 1. Vorig jaar in het bekertoernooi wist Dames 1 nog met 3-0 te winnen. Maar op dit moment heeft Olympia 2 punten meer dan Dames 1. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden, waarin Dames 1 opnieuw alle zeilen bij moet zetten om punten te pakken. Dus kom allemaal kijken en moedig Dames 1 aan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website