Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dagje bekeren met Heren 1

Vertrek om 10:30 uur vanaf de Misse voor een dagje bekeren

in Hoogeveen. Normaal wordt verzameld om 18:00 uur ’s-avonds en dat was te zien aan sommige slaperige gezichten. Maar met de stereo op 10 verdween de slaap vlotjes uit de ogen en oren.

Na 2 uur te hebben genoten van achtereenvolgens het Brabantse, Gelderse, Overijsselse en Drentse landschap was het tijd voor de meegebrachte boterhammen of kliekjes van de dag ervoor in sporthal Trasselt.

Hierna omkleden, tactische bespreking en warming-up.

Ervan uitgaande dat het een relaxte dag zou gaan worden met maximaal 2 maal 3 setjes werden sommige pas echt wakker toen ze hoorden dat het ging om 3 gewonnen sets!

IMG 4705 Large

Na van de schrik te zijn bekomen werd om 2 uur de wedstrijd tegen de thuisspelers van Olhaco begonnen.

De eerste 2 sets werd goed spel getoond met klinkende aanvallen en solide verdediging. Vooral de 2e set liet H1 zien dat het goed in z’n vel zit en pakte de set dan ook met overmacht.

De 3e set begon laks en verloor H1 de grip op de wedstrijd. Vele persoonlijke fouten bracht Olhaco weer in het zadel en de wedstrijd. De 4e set kon H1 het gaatje dat Olhaco halverwege de set had geslagen (14-9) niet meer dichten maar nog wel bijlopen.

Dit was de opmaat voor een goede 5e set waarin h1 zich weer kon herpakken en de wedstrijd winnend afsloot.

  • De Witte Olhaco HS 1 2 - 3        HLB Van Daal/DS HS 1 (24-26, 14-25, 25-21, 25-23, 13-15)

Doordat deze wedstrijd behoorlijk wat kruim had gekost van de spelers was het half uur pauze tussen de twee wedstrijden te kort om zich volledig te kunnen geven in de 2e wedstrijd.

Deze was tegen de nieuwkomer in de topdivisie; MKB Accountants/VCV HS 1 uit Ede met als oude bekende Rowan van Vreede op de setup positie.

Ondanks goede tegenstand was het een gelijk opgaande wedstrijd tot 18-20 waarna VCV een sprintje trok en de eerste set pakte met 21-25. De tweede set liet eenzelfde spelbeeld en puntenverloop zien en ging eveneens verloren met 21-25.

De derde set rechtte H1 de rug en voerde vanaf 9-9 de druk op waardoor ze een gaatje sloegen tot 16-10. VCV kon nog bijkomen tot 21-19; maar H1 speelde de set verder zakelijk uit (25-23).

De vierde set ging in het begin nog gelijk op (9-10) maar de 8 gespeelde sets begonnen nu hun tol te eisen. Langzaam maar zeker liep VCV uit waarbij H1 niet meer bij machte was om in te lopen, waarna VCV de set en wedstrijd pakte.

  • HLB Van Daal/DS HS 1 - 3        MKB Accountants/VCV HS 1 (21-25, 21-25, 25-23, 19-25)

Niet door naar de volgende ronde maar al met al een enerverende dag in het hoge noorden waarbij we tevreden terug kunnen kijken op (met vlagen) zeer goed spel.

Alle uitslagen Nationale Beker Heren 2e ronde E

Alle uitslagen Nationale Beker Heren 2e ronde E

Met goede moed kunnen we vooruit kijken naar de thuiswedstrijd tegen VCV op 11 november met dan een fris en fruitig H1!

Maar eerst komende zaterdag tegen Sliedrecht Sport welke momenteel de lijst aanvoert maar waarvan de laatste 4 duels helaas niet zijn gewonnen!

Iedereen is natuurlijk weer van harte welkom om H1 naar de overwinning te schreeuwen en yellen.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website