Oranje Dames speelt om Brons op WC18 Japan

Vanochtend vroeg opgestaan? Dan zag je op Ziggo Sport onze Oranje Dames in Japan op het Wereldkampioenschap een machtige prachtige pot volleybal spelen tegen de Servische Dames-ploeg. En uniek: Niet eerder speelde Oranje Volleybaldames zo hoog mee in de wereldtop. Helaas was Servië net een tikkie machtiger en krachtiger, waardoor onze Dames morgen om het Brons spelen.

Nederland Japan VNL 2018 2 FIVB

Nederland her-ontdekt Volleybal

Mooie stoere meiden. Teamwork en opperste concentratie! Pannekoekjes, kanonskogels door de vloer! Een videoscheidsrechter. 200 punten in twee uur. Eat your heart out, hockey- en voetbaldames. De ene punt nog explosiever dan de andere. En uitbundig gevierd. Volleybal blijkt een gave sport om naar te kijken en dat valt de Nederlandse media ook op.

Volleybal in de media

De NOS houdt een Live-blog bij van elke wedstrijd. NRC Handelsblad legt aan zakelijk Nederland uit wat Volleybal zo bijzonder maakt: "In het volleybal draait alles om de teamprestatie". RTL Nieuws schrijft over een supergoeie lichting volleybaldamesBrabants Dagblad publiceert de setstanden binnen seconden na de set. Omroep Brabant schrijft over ene Virgil van Dijk.

Aangestoken door zoveel Girl Power?

Dan kan je bij HLB Van Daal/DS starten op elke niveau en doortrainen tot het hoogste niveau. Wij hebben de organisatie, de trainers en de sponsors. Meldt je gewoon aan en train drie keer gratis mee. Of kom naar onze Heren kijken, die spelen het hoogste niveau van Zuid-Nederland en morgenavond thuis tegen Kampen. Toegang is gratis.

volleybaldames wc18