VoCaSa te sterk voor Heren 1

Na de mooie overwinning tegen DIO Bedum was het afgelopen zaterdag tijd voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. De tegenstander was VoCaSa heren 1 uit Nijmegen. De ontmoetingen tussen HLB en VoCaSa zijn altijd spannende wedstrijden waarbij er meer op het spel staat dan alleen punten. De ploeg uit Nijmegen is bij een overwinning zeker van de tweede plek die wellicht recht geeft op een plaats in de Eredivisie. Daarnaast is er ook nog sprake van een ware broederstrijd tussen de gebroeders Frielink. In Den Dungen trok VoCaSa met een 3-2 overwinning aan het langste eind, hoog tijd dus voor revanche.

De thuisploeg liet meteen zien waarom zij op de tweede plaats staan. De side-out liep goed en er werden weinig fouten gemaakt door de mannen uit Nijmegen. HLB had moeite om in de wedstrijd te komen, dit was deels te wijten aan het aantal servicefouten dat gemaakt werd. VoCaSa was in de eerste set de betere ploeg op het veld en slaagde er al snel in om uit te lopen op de mannen van HLB. Deze achterstand kon niet meer weggewerkt worden door HLB en de set ging verloren met 25-16.

In de tweede set begon HLB beter in de wedstrijd te komen. De foutenlast ging omlaag en er werd harder gewerkt aan de kant van HLB. Het ging deze set lang gelijk op. Beide kanten stonden sterk te verdedigen en te blokkeren. Toch was het weer VoCaSa dat een gat wist te slaan richting het einde van de set. De tweede set ging uiteindelijk met 25-21 naar de thuisploeg uit Nijmegen.

Met een achterstand van 2-0 moest HLB flink aan de bak om niet zonder punten naar huis te gaan. Het spel van HLB werd beter en de aanvallers werden goed in stelling gebracht. Vanaf de servicelijn werd er meer druk op VoCaSa gezet waardoor het spelletje van de thuisploeg voorspelbaarder werd. HLB wist hier optimaal van te profiteren en trok de set naar zich toe met een stand van 25-22.

De vierde set moest gewonnen worden door HLB om een beslissende set uit het vuur te slepen. Beide teams speelden deze set goed en er werd hard gewerkt. VoCaSa bleek uiteindelijk over stalen zenuwen te beschikken en wist op belangrijke momenten te scoren. Op matchpoint voor VoCaSa eindigde de service van HLB in het net waardoor de 3-1 overwinning binnen was voor de Nijmegenaren.

Komende zaterdag 21 april staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander is dan Pelster/Cito heren 1 uit Zeist. De mannen van HLB van Daal/DS gaan er alles aan doen om een goede wedstrijd neer te zetten en het seizoen positief af te sluiten. We hopen jullie allemaal zaterdag te zien in sporthal de Misse.

Banner VVvhJ 600x120px