Heren 1 wint spannende vijfsetter

Na 2 vrije weekenden werd voor HLB van Daal/DS heren 1 afgelopen zaterdag de competitie weer hervat. Tegenstander was MKB Accountants/VCV uit Veenendaal, een pittige tegenstander waar thuis met 3-1 van werd gewonnen. Voor de wedstrijd stond HLB op de vijfde plek met een voorsprong van 5 punten op VCV. Wel hadden de mannen van VCV een wedstrijd minder gespeeld, dit zou dus zeker geen makkelijke wedstrijd worden.

HLB begon niet sterk aan de wedstrijd en had het meteen moeilijk tegen de thuisploeg uit Veenendaal. VCV slaagde erin om met een goede opslag de pass te ontregelen waardoor HLB niet in haar spel kon komen. De side-out liep goed bij VCV en ook blokkerend was alles op orde. Dit zorgde ervoor dat HLB al snel tegen een achterstand van 8 punten aan keek. Deze achterstand kon niet meer goed worden gemaakt; de set werd ruim verloren met 25-18. De tweede set was vergelijkbaar met de eerste. Ondanks enkele wissels kreeg HLB de service en aanval van VCV niet onder controle. Er werden veel eigen fouten gemaakt en opdrachten werden niet goed uitgevoerd. De eindstand was in deze set dan ook niet beter: 25-17.

Met een stand van 2-0 op het scorebord moest er iets gebeuren bij HLB om niet zonder punten naar huis te gaan. In de derde set kwam HLB beter in de wedstrijd en ging het gelijk op tot 17-17. HLB slaagde er met hard werken in om een klein gaatje te slaan. Dit gaatje bleek genoeg om de set binnen te slepen met een minimaal verschil van 2 punten.

De vierde set moest gewonnen worden om een beslissende vijfde set uit het vuur te slepen. Dit bleek een erg spannende set te worden. Het niveau was niet altijd even goed maar er werd hard gewerkt door beide teams. Na een spannend einde slaagde HLB erin om de set met 29-27 naar zich toe te trekken.

In de beslissende vijfde set was bij HLB de juiste focus en vechtlust aanwezig. Er werd meteen een voorsprong gepakt  van 8-2 en deze werd niet meer af gegeven. VCV leek nog even terug te komen maar met een eindstand van 15-10 werd het een zwaar bevochten overwinning voor de mannen van HLB.

Zaterdag 17 maart om 8 uur spelen we weer thuis in de Misse. De tegenstander is Webton Hengelo, de huidige nummer 6 van de Topdivisie. Dit belooft een echte kraker te worden. Blijf na de wedstrijd vooral hangen voor de Foute Party, tot zaterdag!