Trainingsweekend voor Dames 1 in België

Afgelopen  weekend is dames 1 van HLB over de grenzen gegaan om daar hun kunstjes te laten zien omtrent het volleyballen.

Sparvoc in Lanaken was onze gastvereniging. Een bekende vereniging voor Medi Goossens, die daar een aantal seizoen heeft gespeeld  voordat ze terug kwam naar Den Dungen.

Op zaterdag speelden wij een 3 kamp met Sittardia en Sparvoc,  beide wedstrijden werden gewonnen door de dames van HLB. In begin moesten de dames nog wel wennen aan de ruimte die ze hadden, maar dat kwam in de tweede set al helemaal goed. We hadden weinig moeite met deze tegenstanders!

Na de wedstrijden hebben we gezamenlijk met Sparvoc  spaghetti gegeten in de kantine.  Super lekker.

Met de magen goed gevuld kwamen we aan op de slaapplaats. Nadat de gehele locatie was geïnspecteerd door de dames werden de bedjes opgemaakt. Helaas hebben de dames  de kikker niet gezien, waarmee ze de kans om “de prins op het witte paard” te ontmoeten aan hun neus voorbij lieten gaan.

Johnny had een presentatie voorbereid en daar werd aandachtig naar geluisterd, onder het genot van een  hapje en drankje. Daarna  nog wat team taken besproken  en  met z’n allen chillend op de bank,  werd het al snel laat!

step0000 2             step0000 1

Na een kort nachtje, zaten we “fris en fruitig” om 8.30 uur aan het ontbijt.  Ja zo vroeg,  want om 10.00 uur stond er een verrassings-activiteit op het programma. Het werd een  teambuildingsactiviteit  met dans en Zumba. Na wat angstige blikken werd er toch vol enthousiasme mee gedaan en gelachen.

step0000 3          step0000 4

Omdat Lieke, Maaike en Iris vroeg weg moesten was er genoeg tijd om nog wat bij te kletsen. Ook de manager vond dat haar taken wel voldaan waren en ging met de dames mee huiswaarts. De rest ging naar de volgende locatie waar om 15u nog een wedstrijd gepland stond tegen Sparvoc D1, dit in het kader van de clubdag van Sparvoc.

We kregen nog een picknick mand met broodjes en daar kwam vanuit de dames het genius idee om dit buiten in het lekkere zonnetje op te eten.  Zo gezegd zo gedaan, na een 2tal uren op het gras gelegen te hebben, moest er nog een wedstrijd gespeeld worden. Pff, pff  dat viel niet mee, de energie was laag, en door de afwezige speelsters en nog wat pijntjes hier en daar moesten er wat aanpassingen komen om toch de wedstrijd te kunnen spelen. Dit pakte aardig uit. Onze telg van het team moest op de diagonaal spelen en dat deed ze naar behoren goed.  Ook deze wedstrijd hebben we gewonnen.

Snel douchen en naar huis, gepakt en gezakt kwam het team om 18.30u bij de Misse aan, waar een aantal ouders hun op stonden te wachten. Ze hadden hun dochters al het gehele weekend niet gezien!!!!!

Na twee trainingsweekenden is dames 1 goed op weg naar een mooi en goed seizoen.  Het team is klaar voor de tweede divisie. Als trainer / coach kijk ik er naar uit. Deze dames hebben heel wat in hun mars en zullen de tegenstanders en het publiek op verrassend volleybal gaan trakteren.

Via deze weg wil ik Sparvoc Lanaken, Johnny, Salina  en Regine  bedanken voor het mooie uitje wat we gehad hebben.  TOP! TOP! TOP!

Meer ins & outs over dames 1, volg ons via:

step0000    hlbdames1

HLB van Daal/DS Dames 1