Buitendorpse trainingen

Zoals ieder seizoen was het ook dit jaar weer vechten voor zaalruimte binnen de gemeente Sint Michielsgestel. De zalen in Sint Michielsgestel (Theereheide), Berlicum (De Run) en Den Dungen (De Misse) hebben al jaren onvoldoende capaciteit om alle verenigingen binnen de gemeente onderdak te bieden. Jarenlang heeft HLB van Daal/DS het sportlokaal bij de Wegwijzer kunnen huren. Hoewel de faciliteiten en kwaliteit van deze hal ver onder die van de Misse ligt, zijn we nog altijd blij met de mogelijkheid hier te kunnen trainen. Daarnaast wordt ook in de sportlokalen van Beekvliet getraind. De mogelijkheden van deze beide schoolsportzalen zijn echter ook beperkt waardoor we zaalruimte buiten de gemeentegrenzen hebben moeten zoeken.

In het verleden zijn al op verschillende plaatsen in Den Bosch trainingen gegeven. De gemeente Den Bosch hanteert tegenwoordig jammer genoeg de regel “eigen verenigingen eerst”. Dit betekent dat een vereniging als de onze alleen nog maar zaalruimte in Den Bosch kan krijgen wanneer deze over is. Omdat dit pas in na de zomer bekend wordt gemaakt kunnen wij hier niet op wachten.

Onze verdere zoektocht in de regio leverde helaas niets op. Uiteindelijk hebben we in Oss een sportcomplex gevonden waar wij met een aantal teams terecht kunnen. In Oss staat een prachtig sportcomplex met moderne faciliteiten waar, op de voor ons gewenste momenten, zaalruimte beschikbaar is. Omdat blijkt dat de kosten ook nog eens aanzienlijk lager liggen dan wij in onze gemeente gewend zijn te betalen, menen wij dat dit een kans is die we niet kunnen laten lopen. Omdat we vooral voor onze hogere teams extra trainingsmogelijkheden zoeken zijn wij voornemens hen, het komende seizoen, één keer per week in deze sporthal te laten trainen. Vanaf de Misse is de sporthal in Oss ongeveer een kwartier met de auto en het ligt ongeveer anderhalve kilometer van het station. Wij begrijpen dat dit voor sommigen lastig kan zijn. Toch hopen wij dat ieder team dat in Oss gaat trainen voor het vervoer een gezamenlijke oplossing kan vinden. Mocht het zijn dat dit toch voor een enkeling onoverkomelijke problemen oplevert dan staan wij klaar om mee te denken en te helpen in een oplossing.

Binnenkort worden de nieuwe trainingstijden en locaties op deze site gepubliceerd. Hierin kunnen jullie zien dat de volgende teams eenmaal per week in Oss zullen gaan trainen:

• Dames 1: maandag van 20:30 tot 22:30 uur
  • Dames 2: maandag van 18:30 tot 20:30 uur
  • Heren 1: donderdag van 20:00 tot 22:00 uur
  • Heren 4: donderdag van 18:30 tot 20:00 uur

Verdere details over trainings- en wedstrijdtijden volgen snel.

Voorafgaand daaraan wensen wij iedereen alvast een heel prettig en sportief volleybalseizoen.

Technische Commissie