Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Heren vierde seizoen in Topdivisie en Dames in de tweede divisie!

 

Volleybalvereniging
HLB Van Daal/DS

... waar sport en sfeer samenkomen ...

Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Het laatste nieuws

Heren 2 stelt op een doordeweekse dag tegen Hands-Up het recht op PD veilig

Het is officieel, Heren 2 gaat PD spelen. Na een goed seizoen hebben de mannen gisteren in hun inhaalwedstrijd tegen Hands-Up de 2de plek veilig gesteld. Deze plek geeft recht op het spelen van Promotie wedstrijden naar de 2de divisie. Omdat de jongere spelers graag een volgende stap willen zetten en de (iets) oudere spelers nog ambitieus genoeg zijn om dit avontuur met hen aan te gaan zal Heren 2 op zaterdag 28 april er alles aan doen om promotie af te dwingen. Waar de wedstrijden gespeeld gaan worden en wie de tegenstanders worden is nog niet bekend. Zodra dit wel het geval is zullen wij het niet nalaten om dit via alle mogelijke kanalen bekend te maken. Ervaring heeft ons namelijk geleerd dat het spelen van dit soort wedstrijden lastig kan zijn en dat alle support daarbij van harte welkom is.

Dan even kort terug naar de wedstrijd van gisteren tegen onze buren uit Berlicum. De wedstrijd begon goed en het leek erop dat Heren 2 de ervaring die aan de andere kant van het net stond onder controle had. Aan het einde van de eerste set slopen er echter steeds meer foutjes in het spel. Hier maakte Hands-Up Heren 2 dankbaar gebruik van en zij wisten deze set dan ook met 25-21 te winnen. Omdat iedereen toen door kreeg dat we de wedstrijd niet cadeau zouden krijgen greep de coach in en wisselde hij op de nodige plekken. Daarnaast ging het aanwezige publiek er nu echt goed achter staan en lieten zij steeds meer van zich horen.

Door deze veranderingen kantelde de wedstrijd terug in ons voordeel. De volgende twee sets verliepen nagenoeg gelijk aan elkaar. Er werd gestreden voor ieder punt en dit ging af en toe gepaard met de nodige emotie. Beide teams wilde om uiteenlopende redenen absoluut winnen. Omdat dit soort derby’s, ook al worden ze op woensdagavond gespeeld, extra spanning met zich meebrengen ging dit niet altijd gepaard met foutloos volleybal. Maar gelukkig voor HLB Van Daal/DS wist Heren 2 het beste met deze spanning om te gaan en wisten zij set 2 met 25-20 en set 3 met 25-19 te winnen. We lagen weer op koers.

De vierde set leek het verzet bij Hands-Up te zijn gebroken. Door een steeds beter lopende service werd de passing bij hun steeds minder nauwkeurig. Hierdoor konden de gevaarlijkste aanvallers niet worden aangespeeld en moest er geregeld naar een noodoplossingen worden gezocht. Hierdoor kwam Heren 2 nog beter in de wedstrijd en ging het niveau aan onze kant van het net verder omhoog. Uiteindelijk werd deze set relatief gemakkelijk met 25-16 gewonnen en werd de 2de plek veilig gesteld. Op naar de PD!

Aanstaande zaterdag staat om 14:45 uur (!!!) de “uitzwaaiwedstrijd” voor Heren 2 op het programma. Deze wedstrijd gaat voor de competitie nergens meer om maar is wel belangrijk om met een lekker gevoel de PD-week in te gaan. We wensen Heren 2 hier veel succes mee en willen alle clubgenoten en supporters van HLB Van Daal/DS vragen om 28 april alvast in de agenda te reserveren. Details volgen later.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website

HLB Van Daal/DS
... waar sport en sfeer samenkomen ...